Košarka

Đorđije Pavićević najavio nova zvučna pojačanja Mornara

by Arena / Pobjeda.me | 02:08:2016 | 08:19:46


Dolaze četvorka i startni plej
 
Mornar bi već u narednih nekoliko dana mogao angažovati zvučno pojačanje za poziciju krilnog centra, a traži se i startni plejmejker.

To je Areni najavio trener crnogorskog vicešampiona Đorđije Pavićević. Nakon angažovanja krila NemanjeKrstića i bekaAntabije Volera, Barani ne staju sa formiranjem konkurentnog tima zaABA ligu.

-Zadovoljni smo učinjenim do sada u kratkom periodu kada nam je polovinom jula potvrđen nastup u ABA ligi. Ne samo angažovanjem dvojice igrača, već time što smo zadržali većinu prvotimaca iz prethodne sezone i potpisali ugovore sa njima. Ali to nije dovoljno za ono što želimo da postignemo, a sa novim pojačanjima bićemo konkurentni svima u ABA ligi – poručio je Pavićević.

Najavom dolaska startnog plejmejkera postavilo se pitanje ostanka Lemonta Džonsa, koji je bio prvi strijelac ekipe u prethodnoj sezoni.

- Lemont naravno ostaje, biće izuzetno bitan u našoj rotaciji. Jednostavno svi moramo biti svjesni da nas čeka mnogo teže takmičenje od domaće lige ili Balkanske lige, a mi se nećemo zadovoljavati pukim opstankom. Zbog toga su nam potrebna nova, zvučna pojačanja. Krilnog centra možemo očekivati vrlo brzo, u završnim smo pregovorima sa poznatim imenima koja još ne bih otkrivao,ali brzo će se čuti – kazao je Pavićević.

Pojačanja, Nemanja Krstić i Antabija Voler, garantuju kvalitet...

- Krstić je zaslužio povjerenje srpskog selektora Ivkovića prije tri godine na Evropskom prvenstvu i to mnogo govori. Moderno je, atletsko i jako krilo, imao je niz pehova ali je sanirao povrede prošle sezone i u njega mnogo vjerujem. Što se tiče odličnog šutera Volera, još proljetos je imao dogovor sa nama, dopao mu se projekat. Imao je brojne ponude iz Njemačke ovog ljeta i ipak izabrao Mornar, što dovoljno govori kakav projekat spremamo –zaključio jePavićević.

Mornar će biti na pripremama od 8. avgusta, a prvi mečukvalifikacijamazaLŠ čeka ga 27. septembra protiv Igokee.