Košarka

Čarapić neće potpisati profi ugovor sa Budućnost Volijem

by Vijesti.me | 07:08:2016 | 18:44:58


Supertalentovani 17-godišnji Baranin, plejmejker Ognjen Čarapić, dokazani talenat u svom uzrastu, prvog septembra će napuniti 18 godina, ali neće staviti potpis na prvi ugovor sa podgoričkim klubom.

To je donekle i očekivano, jer Budućnost ove sezone na poziciji organizatora igre ima čak trojicu košarkaša - Nemanju Gordića, Markusa Vilijamsa i mladog crnogorskog reprezentativca Petra Popovića.

Nezvanično, Čarapić bi karijeru mogao da nastavi u Mega Leksu, klubu koji vodi njegov agent Miodrag Ražnatović, gdje bi imao potrebnu minutažu i prostor za napredak.

Ranije, bilo je interesovanja i iz Partizana, ali s obzirom na to da su "crno bijeli" već popunili mjesto plejmejkera, dolaskom Branislava Ratkovice i Vila Hačera, realnija opcija je da Čarapić završi u Mega Leksu.

Čarapić je ovog ljeta nastupao za mladu i juniorsku reprezentaciju Crne Gore, sa kojima je izborio nastup u elitnoj košarkaškoj diviziji.
 
U košarkaškoj eliti
 
Koliki je Čarapić potencijal govore priznanja koja je dobio, te turniri i kampovi na kojima je učestvovao.

On je 2014. godine bio učesnik na Džordanovom klasik brend internacionalnom kampu u Barseloni, nakon kojeg je dobio poziv da zaigra za selekciju svijeta protiv američkih vršnjaka na revijalnom meču u Bruklinu.

Prošle godine igrao je i na juniorskom evropskom Ol star meču, koji je održan u Lilu u okviru Eurobasketa.