Košarka

Pioniri na okupu pred Sloveniju, pozvan Vesković iz ABC-a

by KSCG | 08:08:2016 | 21:42:35


Pionirska košarkaška reprezentacija okupila se u Podgorici i počela priprema za nastup na tuniru u Slovenj Gradecu koji je na programu od 18. do 21. avgusta i koji je nezvanično prvenstvo Evrope u uzrastu igrača do 14 godina.

Generacija igrača rođenih 2002. godine i mlađi je sredinom juna odradila pripreme i odigrala tri kontrolna meča protiv Hrvatske, što je bila prilika da se stručni štab na čelu sa selektorom Zoranom Marojevićem uvjeri u kvalitet igrača i donese odluku o putnicima na turnir u Sloveniji. Rivali na turniru u Slovenj Gradecu su domaćin Slovenija, Hrvatska, Španija i Mađarska, a kvalitet protivnika potvrda je da je u pitanju nezvanično prvenstvo Evrope u uzrastu igrača do 14 godina.
 
Naša reprezentacija prethodne dvije godine osvajala je trofej na turniru u Slovenj Gradecu što je dodatna obaveza za izabranike selektora Marojevića da se i ovog ljeta predstave u najboljem svijetlu.
 
- Nakon priprema koje su odrađene u junu i tri kontrolna meča protiv Hrvatske u kojima smo ostvarili dvije pobjede, ponovo smo na okupu, a kako bi odradili završne pripreme uoči nastupa na veoma jakom turniru u Slovenj Gradecu. Konkurencija je veoma jaka i očekuju nas dueli protiv kvalitetnih protivnika, što je sjajna prilika za dokazivanje ove generacije igrača. Činjenica je da nemamo individualni kvalitet kao što je to bio slučaj prethodnih godina, ali vjerujem da uz ozbiljan rad tokom priprema i maksimalno zalaganje možemo da se predstavimo u najboljem svjetlu i ove godine – kazao je selektor Marojević.
 
Na spisku selektora Marojević je 16 igrača – Nikola Milošević, Matija Karažić, Ognjen Ratković, Miljan Marinović i Miloš Pešić (Budućnost Voli), Vuk Jevrić (BKM), Stefan Jovović (As), Luka Tomović (Kotor), Marko Vesković (ABC-Bar), Aleksa Bulajić (Panter), Ilija Varajić (Sutjeska), Jovan Miljanić (Italija), Filip Anđušić (Pljevlja), Stefan Vukčević (Real Madrid), Ognjen Lacmanović (Rudar) i Sergej Milanko (Mogren).
 
Na spisku je bio i Fedor Žugić iz Juniora, ali zbog povrede nije bio u prilici da se odazove pozivu za predstojeću akciju.