Košarka

Košarkaši Mornara u srijedu kreću sa pripremama

by Milan Vujović | 09:08:2016 | 12:30:04


Trener Đorđije Pavićević okupio igrače na radnom sastanku
 
Košarkaši i kompletan stručni štab Mornara okupili su se u prostorijama kluba u SD „Topolica“, gdje im je trener Đorđije Pavićević predstavio planove i ambicije u novoj sezoni.

- Prošle godine u ovo vrijeme saopštili smo da imamo samo jedan cilj – plasman u ABA ligu. Uspjeli smo da nadmašimo plan, jer smo, uz to što smo postali ABA ligaši, igrali u sva tri finala – u domaćem prvenstvu i kupu, kao i u Balkanskoj ligi. Sada imamo, takođe, samo jedan cilj – opstanak u ABA ligi. Mi ćemo vam omogućiti da trenirate u optimalnim uslovima, a na vama je da se pokažete u najboljem svetlu na utakmicama – kazao je Pavićević okupljenim igračima: B. Radunoviću, Mijoviću, Ćaliću, Mugoši, Hadžibegoviću, Krstiću, zatim Vujoševiću, M. Radunoviću, kao i  Todoroviću iz Sutjeske koji je na probi u Mornaru. Među igračima je bio i Kandić, nekadašnji igrač Mornara koji će trenirati sa svojim bivšim saigračima do odlaska u inostranstvo.

Pavićević je posebnu dobrodošlicu poželio novajliji Nemanji Krstiću, nekadašnjem reprezentativcu Srbije. Istakao je i da postoji mogućnost da još neki igrači dođu na probu, kao i da se pojača stručni štab.

Trener Mornara je najavio da će se ekipa za veoma napornu sezonu pripremati u Crnoj Gori i Srbiji, a nagovijestio je i mogućnost odlaska u Francusku.

Očekuje se da će se u narednih nekoliko dana ekipi pridružti četvorica barskih Amerikanaca. Džouns i Voler učiniće to za dva dana, a početkom naredne sedmice i novajlije Dikerson i Elis.

Inače, ljekarski pregledi igrača su već počeli, a zvaničan početak priprema zakazan je za sjutra (srijeda, 10. avgust), u 12,30 časova, u dvorani „Topolica“, kada će igrače pozdraviti i predsednik kluba dr Igor Lukšić.