Košarka

Uručenje diploma na “Džordžtaun” kampu

by MINA | 10:08:2016 | 22:20:04


Otpravnik poslova američke ambasade u Crnoj Gori B. Biks Aliu uručiće u četvrtak u Baru diplome učesnicima regionalnog omladinskog košarkaškog kampa, saopšteno je iz te ambasade.

Navodi se da kamp organizuju i finansiraju Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici i Džordžtaun univerzitet iz Vašingtona. 

"Kamp koji se održava od 7. do 11. avgusta okupio je 40 djevojčica i dječaka uzrasta od 15 do 18 godina sa Kosova i iz Crne Gore (Bijelo Polje, Ulcinj, Sutomore i Bar) koji su radili sa petoro američkih trenera, bivših košarkaša i košarkašica Džordžtaun univerziteta. Projekat vodi Sead Dizdarević, bivši student i košarkaš Džordžtauna koji je rođen u Bijelom Polju", saopšteno je iz Ambasade SAD.

Navodi se da projekat Košarkaška diplomatija, koji je organizovan osmi put, naglašava značaj sporta i obrazovanja za mlade ljude i promoviše regionalnu i interetničku saradnju i toleranciju kroz sport. 

"Mladi, osim na košarkaškim treninzima, učestvuju na radionicama o liderskim vještinama i zdravim stilovima života, kao i u volonterskim aktivnostima u Baru", saopšteno je iz Ambasade SAD u Podgorici.

Dodjela priznanja u barskom sportskom centru Topolica zakazana je za deset sati i 30 minuta.