Košarka

KK Mornar kompletan, stigli Elis i Dikerson

by Milan Vujović / foto A.Baković | 17:08:2016 | 07:47:39


KK Mornar je, konačno, kompletan. Na jučerašnjem treningu pojavio se Oktavius Elis, krilni centar barskog ABA ligaša, a u večernjim satima je stigao i njegov zemljak Kol Dikerson.

Pod vođstvom šefa stručnog štaba Đorđija Pavićevića, njegovih pomoćnika Ljubomira Vujačića i Aleksandra Mitrovića, kao i kondicionog trenera Dejana Labovića, košarkaši Mornara, ovih dana, treniraju na tartan stazi stadiona „Topolica“. Juče im se pridružio i novi član Amerikanac Oktavius Elis (23 godine, visok 209 centimetara). Nekako u isto vrijeme na podgorički aerodrom sletio je i četvrti barski Amerikanac Kol Dikerson (25 godina, 201 centimetar), koji će sa saigračima upoznati na današnjem treningu.

Već u nedjelju ekspedicija Mornara putuje na Kopaonik gdje će, 21. i 22. avgusta učestvovati na turniru na kojem će nastupiti i Partizan, Borac iz Čačka i, vjerovatno, OKK Beograd.

Početkom septembra, od 2. do 4, Mornar će biti domaćin turnira koji će biti održan u sklopu seminara Sudijske organizacije Crne Gore. Na ovom turniru trebalo bi da učestvuju Mornar, Budućnost Voli, MZT iz Skoplja i Teodo iz Tivta.

Ugovorene su i utakmice sa jednim ruskim prvoligašem, 9. i 11. septembra, u Herceg Novom i Baru.

Sredinom septembra, od 12. do 19, Barani će biti na turneji po Srbiji. Već je dogovorena utakmica sa Crvenom zvezdom u “Pioniru” 15. septembra, kao i učešće na turniru u Čačku 17. i 18. septembra. Onda slijedi povratak u Bar i finiš priprema za prvu zvaničnu utakmicu ove sezone, protiv Igikee, u Laktašima, 27. septembra, u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.