Košarka

Pioniri od četvrtka na turniru u Sloveniji, otputovao i Vesković

by KSCG | 17:08:2016 | 20:39:53


Pionirska košarkaška reprezentacija Crne Gore u četvrtak počinje nastup na turniru u Slovenj Gradecu koji se smatra nezvaničnim prvenstvom Evrope u uzrastu igrača do 14 godina.

Generacija igrača rođenih 2002. godine i mlađi nakon junskog okupljanja i tri kontrolna meča protiv Hrvatske, te desetak dana priprema od početka avgusta, spremna je za nastup na veoma jakom turniru koji će biti prilika da se selektor Zoran Marojević uvjeri u kvalitet igrača koji su budućnost crnogorske košarke. Rivali na turniru u Slovenj Gradecu su domaćin Slovenija, Hrvatska, Španija i Mađarska, a kvalitet protivnika potvrda je da je u pitanju nezvanično prvenstvo Evrope u uzrastu igrača do 14 godina. Crna Gora prvi meč će odigrati u čevrtak u 13.30 sati protim Slovenije.

Naša reprezentacija prethodne dvije godine osvajala je trofej na turniru u Slovenj Gradecu što je dodatna obaveza za izabranike selektora Marojevića da se i ovog ljeta predstave u najboljem svijetlu.

- Očekuje nas nastup na veoma jakom turniru, a na licu mjesta će biti prilike da se uvjerimo u kvalitete svih protivnika. Ovo je veliki izazov za ovu generaciju igrača i vjerujem da su spremni da odgovore na pravi način. Za njih je turnir u Slovenj Gradecu prilika da se dokažu i potvrde da imaju potencijal da u budućnosti budu nosioci igre kadetske, a potom i starijih uzrasta nacionalnog tima – kazao je selektor Marojević.

Na spisku selektora Marojevića je 14 igrača – Nikola Milošević, Matija Karažić, Ognjen Ratković, Miljan Marinović i Miloš Pešić (Budućnost Voli), Vuk Jevrić (BKM), Stefan Jovović (As), Luka Tomović (Kotor), Marko Vesković (ABC-Bar), Aleksa Bulajić (Panter), Ilija Varajić (Sutjeska), Jovan Miljanić (Italija), Filip Anđušić (Pljevlja) i Ognjen Lacmanović (Rudar).

U stručnom štabu selektora Marojevića su Vladimir Taušan i Željko Jovanović.

Crna Gora na turniru u Slovenj Gradecu imaće i predstavnika među sudijama jer će Ivana Radinović biti jedan od arbitara.