Košarka

Košarkaši Mornara nastavljaju pripreme u Baru

by Milan Vujović | 19:09:2016 | 12:40:40


Traži se "petica"
 
Košarkaši Mornara vratili su se u Bar iz Čačka gdje su boravili sedam dana na pripremama.

Trenirali su dva puta dnevno u dvorani KK "Borac" smještenoj na obali Morave. Čačak je košarkaški centar Moravičkog okruga, a murali najvećih asova poniklih u Čačku Radmila Mišovića, Dragana Kićanovića i Željka Obradovića, dominiraju terenima pod otvorenim nebom ispred dvorane.

Borac i Mornar povezuje dugogodišnja saradnja i rivalitet, kao i prijateljske veze direktora Borca Marka Ivanovića i braće Pavićević, Mihaila i Đorđija. 

Mornar je u Srbiji odigrao četiri utrakmice sa jakim rivalima. Savladao je Borac u Čačku 84:64, a izgubio od ABA ligaša Crvene zvezde u Beogradu 80:65, i od Mega Leksa 92:89 i FMP-a 74:70 na humanitarnom turniru u Čačku. Na ovom turniru još su učestvovali Igokea iz Republike Srpske, OKK Beograd i domaći Borac. Sve ekipe su odigrale po dvije utakmice, a cjelokupan prihod od prodatih ulaznica išao je za renoviranje dječjeg odjeljenje bolnice u Čačku. Veliki aplauz dobio je trener Mornara Đorđije Pavićeveć kada mu se oficijelni spiker zahvalio na kupovini 250 ulaznica.

- Ove jake utakmice su nam poslužile da uvidimo kakav je potencijal našeg tima. Generalno možemo biti zadovoljni, ali je očigledno da ponešto moramo popravljati, kao i da nam je neophodno pojačanje na centarskoj poziciji - sumirao je utiske iz Čačka trener Barana Đorđije Pavićević.

On je na put poveo 14 igrača : Lamona Džounsa, Marka Mijovića, Nikolu Koraća, Lazara Pavićevića, Taja Volera, Marka Ćalića, Mihaila Radunovića, Emira Hadžibegovića, Nemanju Krstića, Marka Mugošu, Kola Dikersona, Balšu Radunovića, Radoja Vujoševića i Oktaviusa Elisa i svi su ulazili u igru osim povrijeđenog Nikole Koraća.

Mornar u Baru nastavlja pripreme do prve zvanične utakmice ove sezone, 27. septembra u Laktašima protiv Igokee, u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona. Revanš je dva dana kasnije u Baru. 

Inače, prodaja sezonskih karata za utakmice ABA lige, domaće prvensvo i kup, kako nas je obavijestio potpredsjednik kluba Đuro Ostojić, ide veoma dobro.