Košarka

Barani se pripremaju na svim nivoima za novu sezonu

by Milan Vujović | 21:09:2016 | 15:04:35


Manje od nedjelju dana ostalo je do početka nove košarkaške sezone u Baru. Igrači Mornara treniraju dva puta dnevno u dvorani “Topolica”, pripremajući se za dvomeč sa Igokeom iz Aleksadrovca, u opštini Laktaši - Republika Srpska, u okviru kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona.

Prva utakmica biće odigrana idućeg utorka, 27. septembra u Laktašima, a revanš je dva dana kasnije, u četvrtak, 29. septembra u dvorani “Topolica”. Sudeći po onome šta je Igokea pokazala u Čačku na humanitarnom turniru za renoviranje dječijeg odjeljenja bolnice u gradu na Moravi, Baranima neće biti lako da se plasiraju u Ligu šampiona. Igokea je savladala domaći Borac 68:57 i Aba ligaša Mega Leks 63:58, prije svega, čvrstom igrom u odbrani. Najbolji u timu iz Aleksandrovca protiv Mega Leksa, ekipe od koje je Mornar izgubio u Čačku 92:89, bio je iskusni Vuk Radivojević, nekadašnji igrač Crvene zvezde. Tridesettrogodišnji Radivojević predvodiće Igokeu u duelima sa Mornarom, koji će, po svemu sudeći, biti neizvjesni i na mali broj poena.

Odmah poslije dvomeča sa Igokeom, 1. oktobra počinje ABA liga, a Mornar na startu dočekuje Partizan iz Beograda. Ovoj generaciji košarkaša Mornara uspjelo je što nije nijednoj prethodnoj - da dovede u Bar sve najbolje ekipe sa prostora bivše Jugoslavije. Osim “crno-belih”, u Baru će ove sezone gostovati Crvena zvezda, Cibona, Zadar, Olimpija, Budućnost i drugi ABA ligaši iz svih bivših jugoslovenskih republika.

U Mornaru se i organizaciono pripremaju za novu sezonu. U prodaju su puštene sezonske karte i već je prodato nekoliko stotina. Godišnje ulaznice za sektore jug i sjever koštaju 40 eura, istok i zapad (crvena tribina) po 60, istok i zapad (plava tribina) po 70 i parter 80 eura. Karte se, inače, mogu kupiti svakog radnog dana u prostorijama kluba u sportskoj dvorani “Topolica”.

Sva dešavanja u klubu mogu se pratiti preko društvenih mreža feisbuk, instagram i tviter, a do kraja nedjelje trebalo bi da na adresi kkmornar.me proradi i klupski sajt.

A naša medijska kuća Radio Bar biće naredne sezone medijski sponzor Košarkaškog kluba Mornar.