Košarka

Košarkaši Mornara večeras u Laktašima otvaraju novu sezonu

by Milan Vujović | 27:09:2016 | 12:46:26


Košarkaši Mornara večeras od 20,15 časova u Laktašima, uz direktan prenos na drugom programu TV Crne Gore, igraju prvu utakmicu u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, sa domaćom Igokeom.

Revanš će biti odigran, dva dana kasnije, u četvrtak, 29. septembra, u dvorani “Topolica”, od 20 časova, takođe uz direktan prenos na drugom kanalu crnogorske televizije.

Pred utakmicu sa ekipom iz Republike Srpske, inače, šampionom Bosne i Hercegovine i ABA ligašem, Igokeom, u Mornaru su imali dosta zdravstvenih problema. Zbog povrede sigurno neće igrati Marko Mugoša, pod znakom pitanja je nedovoljno oporavljeni Mihailo Radunović, a “rovit” je i Kol Dikerson. Povrijeđen je, takođe, i Nikola Korać, ali on formalno nije Mornarov igrač, jer još uvijek nije potpisao ugovor. 

Očekuje se da će trener Đorđije Pavićević imati u “rosteru”, odnosno na raspolaganju, desetak igrača. Ta činjenica, kao i podatak da će njegova ekipa u svega pet dana odigrati tri teške utakmice, uz dva dugačka putovanja, daju za pravo onima koji misle da je Igokea nešto bliža prolazu u Ligu šampiona od Mornara. Ali u barskom ABA ligašu su spremni da daju sve od sebe kako bi obradovali navijače dobrim rezultatom u Laktašima i omogućili im da u Baru u četvrtak prisustvuju neizvjesnoj i zanimljivoj utakmici.