Košarka

Prvi od dva košarkaška spektakla u Baru u tri dana

by Milan Vujović | 28:09:2016 | 11:14:04

 
Mornar juri tri razlike protiv Igokee

Mornar je u Aleksandrovcu izgubio od Igokee dva razlike 71:69, ali Barani  imaju razloga da budu nezadovoljni konačnim rezultatom, jer su na početku posljednje četvrtine, u 32. minutu, imali prednost od deset poena 63:53. Istina, na kraju je razlika za Igokeu mogla da bude ubjedljivija, vodili su domaći igrači 71:67 i imali loptu, ali im je Balša Radunović oteo i iz kontre poentirao za konačnih 71:69.

To je bio jedini pogodak u posljednja tri i po minuta igre.

Ekspedicija Mornara je prespavala u Republici Srpskoj, jutros je krenula autobusom u Beograd i potom avionom u Podgoricu. Na kraju je opet čeka autobus do Bara.

-Probali smo da maksimalno relaksiramo igrače na ovom napornom putovanju. Ništa, naravno, nije riješeno. Očekujemo sličnu utakmicu u Baru, neizvjesnu i zanimljivu. Realno, sada mi imamo više šansi za plasman u Ligu šampiona, jer se revanš igra u našoj dvorani, pred našim navijačima željnim da na premijernoj utakmici nove sezone vide dobru košarku i bodre svoj Mornar. Jesmo u blagoj prednosti, ali znamo da nas očekuje rival koji se neće predati do posljednjeg sudijskog zvižduka. Nemamo pravo na pad koncentracije ni u jednoj četvrtini – kazao nam je trener Mornara Đorđije Pavićević.

Po njegovim riječima zdravstveni bilten je isti kao pred put u Laktaše, a igrači koji su nezgodno pali na parketu u Aleksandrovcu Vujošević i Krstić nisu zadobili ozbiljnije povrede.

Trener Pavićević ističe gostoprimstvo domaćina iz Aleksandrovca.

- Sve je bilo na visokom nivou i maksimalno korektno. U obavezi smo da našim dobrim domaćinima uzvratimo istom mjerom, a na terenu neka pobijedi bolji – naglašava Pavićević. 

Revanš sa Igokeom zakazan je za četvrtak u 20 časova u dvorani Topolica. 
 
Uprava Mornara odlučila je da obraduje navijače paket aranžmanom ulaznica za meč sa Igokeom i Partizanom.

Po cijeni jedne ulaznice (7 eura parter, 5 i 6 eura bočne tribine i 3 eura tribine iza koša), zainteresovani će, naime, moći da uđu i na meč sa šampionom BiH, sjutra veče, i na utakmicu protiv bivšeg prvaka Evrope i šestostrukog šampiona ABA lige, u subotu veče.