Košarka

Nakon Zvezde, u srijedu stiže Mega Lex

by Nemanja Janković | 01:11:2016 | 09:17:31


Svega dva dana nakon gostovanja Zvezde u Baru, dok se još uvijek ni  emocije nisu stišale, košarkaše Mornara očekuje novo teško iskušenje. Vremena za predah, ali i neki jači trening praktično da i nije bilo, a ekipa Đorđija Pavićevića mora da razmišlja o narednom protivniku u Ligi šampiona.
 
U „ Topolicu“ stiže mlada i poletna ekipa Mega Lexa, a jasna je želja oba tima da u ovom susretu stignu do trijumfa. Barani su na premijeri u novoformiranom takmičenju savladali Ostende, a očekivan poraz u prošlom kolu stigao je sa Tenerifa. Za barskog i crnogorskog  predstavnika u ovom takmičenju ne postoji prioritet među ligama, a ekipa želi postepeno, iz duela u duel da gradi ambicije ove sezone...
 
„ Ne mogu reći da nam je prioritet ABA liga, jer sebi ali i našim navijačima dugujemo da bez obzira o kojem se takmičenju radi, idemo na trijumf. Tako će biti i ovoga puta. Naravno da su nam apetiti porasli nakon premijernog meča i trijumfa nad Ostendeom, dok je poraz na Tenerifima bio potpuno očekivan. Zna se ko su favoriti u našoj grupi, ali mislim da i mi imamo šta da kažemo. I upravo će meč protiv narednog rivala to i pokazati“- ističe Pavićević.
 
Trener Barana je uvjeren da njegova ekipa, iako fizički prilično istrošena zbog napornog ritma od starta sezone, može pružiti novu dobru partiju...
 
„ Jasno je da ovako naporan ritam mora ostaviti traga na ekipu koja gotovo u indentičnom sastavu igra sve mečeve od početka sezone, ali to nije problem sa kojim se samo mi suočavamo. U naš dom nam dolazi mlada, talentovana i poletna ekipa, koja želi u svakom meču da se nadigrava sa rivalom, bez obzira o kom timu se radi. Rekao sam i poslije meča sa Zvezdom da dodatno moramo raditi na šutu spolja, jer bi on trebalo da bude naše jako oružje. Mislim da će stvari konačno doći na svoje mjesto, a da će se naši navijači ponovo radovati“ - uvjeren je Pavićević.
 
Meč trećeg kola Fiba Lige šampiona Mornar - Mega Lex igra se u srijedu od 18,00 h u „Topolici“.