Košarka

Karavan “Lopte za buduće asove” posjetio Bar

by Ilija Kovačević | 04:11:2016 | 11:49:32


IDEA i Košarkaški savez Crne Gore pokrenuli su projekat - karavan „Lopte za buduće asove“, u okviru kojeg će do 11. novembra podijeliti preko 300 košarkaških lopti u 7 gradova. Danas je karavan posjetio grad Bar.

Budući asovi iz deset košarkaških klubova Lige mladih iz Bara i Ulcinja takmičili su se u mini štafeti, slobodnom bacanju i pucanju trojki u sportskoj dvorani “Topolica” u Baru.


Par stotina mladih košarkaških talenata iz KK Mornar, ŽKK Antivari, KK Antivari, ŽK Jadran, KK Sutomore, KK Mediteran, KK ABC, KK Boys, KK Šušanj i KK Ulicnj, okupilo se u okviru karavana „Lopte za buduće asove“, koji IDEA organizuje sa Košarkaškim savezom Crne Gore (KSCG), kako bi podržali sportske talente i podstakli mlade da vode zdrave stilove života.


Buduće košarkaške asove pozdravili su ispred grada domaćina Stevo Šiško Nikočević, Petar Popović generalni sekretar KSCG i Jelena Doderović ispred kompanije IDEA.


Partnertsvo sa KSCG pokazalo se kao sjajna IDEjA i karavan „Lopte za buduće asove“ je nadogradnja zajedničke misije da se pomognu mlade snage, koje će sjutra braniti boje Crne Gore i sve nas učiniti ponosnim, kazali su ovom prilikom iz organizacije karavana.


Projekat je namijenjen lokalnim timovima koji se takmiče u IDEA Ligi mladih.

Priliku da osvoje nove lopte do sada su imali timovi iz Pljevalja, Žabljaka, Bijelog Polja, Nikšića, Budve, Herceg Novog i Bara, a za kraj je ostavljena Podgorica. Košarkaški karavan traje blizu dva mjeseca, a planirano je da ova akcija bude organizovana i u naredne tri godine.


IDEA i KSCG potpisali su ugovor o trogodišnjem sponzorstvu, a pored karavana, planiraju i druge zajedničke projekte, kojim će nastaviti da podržavaju buduće asove, promovišu košarku i zdrave stilove života.Karavan „Lopte za buduće asove“ se pokazao kao sjajna IDEjA, jer su do sada okupili  blizu 30 lokalnih klubova iz 10-tak gradova i uvjerili se u potencijal blizu 1000 mladih talenata.