Košarka

Mornar gost Mega Leksa - debituje Tejtum

by Milan Vujović | 18:11:2016 | 11:19:51


Košarkaši Mornara su u dosadašnjem dijelu sezone odigrali 14 utakmica, u ABA ligi su dvije dobili i sedam izgubili, a u Ligi šampiona uknjižili su dvije pobjede i tri poraza. Postignuti su očekivani rezultati, osim na utakmici sa Zadrom, koju je Mornar izgubio u svojoj dvorani. A u Ligi šampiona je, s obzirom na snagu rivala, možda napravljen rezultat iznad očekivanja. Tu se prvenstveno misli na pobjedu u Baru protiv Ostendea.

Međutim, poraz protiv Zadra boli i mora da bude negdje nadoknađen. Prilika je već u Sremskoj Mitrovici, u duelu s Mega Leksom. Šef stručnog štaba Đorđije Pavićević ističe da njegova ekipa na svakoj utakmici do kraja prvog dijela šampionata mora da ide na pobjedu.

- Biće to teška utakmica, ali lakih mečeva u ABA ligi nema. Očekujem da će biti kao ona u Baru u trećem kolu Lige šampiona, neizvjesna i zanimljiva. Analizirali smo meč sa Zadrom,vidjeli gdje smo griješili i vjerujem da ćemo te greške ispraviti. Mega je veoma dobra, mlada ekipa, ne možemo da pretimo bilo kome u ovoj ligi, pa ni njoj, ali ćemo se potruditi da utakmicu odigramo na svom najboljem nivou – kaže Pavićević, koji ima sve igrače na raspolaganju,uključujući oporavljene Balšu Radunovića i Kola Dikersona, kao i novajliju, petog Amerikanca u redovima Mornara Kamerona Tatuma, koji još nije nije sasvim uigran, ali biće u rosteru.

I centar Radoje Vujošević očekuje tešku utakmicu u Sremskoj Mitrovici.

- Znamo šta nas čeka, potrudićemo se da prekinemo ovu negativnu seriju od četiri uzastopna poraza u dva takmičenja u kojima nastupamo. Poslednji put smo slavili upravo protiv Mega Leksa, 2. novembra, u Ligi šampiona, možda nam ovoga puta i sreća bude saveznik i vrati nam se ono što smo propustili na otvaranju ABA lige, prtoiv Partizana u Baru i Cibone u Zagrebu – veli Vujošević.

Utakmica Mega Leks – Mornar igra se u subotu od 17 sati.