Košarka

Mega Leks bolji od Mornara

by Ilija Kovačević / foto ABA liga | 19:11:2016 | 19:56:12


Mega Leks – Mornar 93 – 87 (23 : 19,24 : 23, 20 : 24, 26 : 21)

Sremska Mitrovica ; Dvorana PSP “Pinki”, gledalaca oko 1.000.
Sudije ; Ilija Belošević (Srbija), Sašo Petek, Mario Majkić (Slovenija)
 
Mega Leks ; Mushidi 18, Đoković, Jaramaz 12, Veljković, Milisavljević, Glogovac 7, Kaba 15, Zagorac 22, Čančar 9, Simeunović 6, Tejić 4, Novak.

Mornar ; Korać, Jones 12, Krstić, B. Radunović 6, Vujošević 5, Ćalić 3, Mijović 2, Tatum 25, Dickerson, Ellis 9, Mugoša 10, Waller 15.

Košarkaši Mornara poraženi su večeras u Sremskoj Mitrovici od Mega Leksa 93:87 (19:23, 23:24, 24:20 i 21:26 ) u utakmici desetog kola ABA lige. 

To je osmi poraz košarkaša iz Bara koji su zabilježili i dvije pobjede.

Samo četiri minuta “uspavanke” i bilo je dovoljno za goste da upišu novi neuspjeh. Naime, u periodu 33. do 36. minutu, domaćin je serijom 16:1, preokrenuo na “plus 12” (83:71) za konačnih (93:87).

Kouč Barana Đorđije Pavićević je pored umora i igranja na dva fronta, razlog poraza pripisao i šutevima sa linije penala ;

"Evidentno je da evropske utakmice ostavljaju traga. Mislim da je meč odlučila koncentracija prilikom izvođenja penala. Da smo bili malo mirniji mislim da bismo došli u odličnu poziciju da odmah ispravimo kiks koji smo imali kod kuće protiv Zadra. Mega je vodila gotovo čitav meč i ne može ništa da se zamjeri njenoj pobjedi. Ali mislim i da smo mi bili u dobroj situaciji da dođemo do bodova."

Košarkaš Mornara Marko Mugoša, i pored novog poraza, očekuje da već u narednom kolu negativna serija bude prekinuta ;

"Vidjelo se da smo dosta iscrpljeni. Imamo i novog igrača kome je ovo bio prvi meč. Sigurno da smo pružili maksimum u ovom trenutku. Očekujem da u narednom periodu naše dobre igre krunišemo pobjedama i da se to dogodi već od prve naredne utakmice koju igramo kod kuće. Imamo dobru ekipi i atmosferu, dobro treniramo i samo da nas zdravlje posluži, siguran sam da će veoma brzo doći i dobri rezultati."


Trener Mege Dejan Milojević, kazao je da je očekivao težak meč ;

 "Kao što sam očekivao meč je bio veoma težak. Mornar je kvalitetna ekipe sastavljena od petorice odličnih stranaca koji su pogađali jako teške šuteve i pokazali koliko su dobri igrači. Igrali smo prilično korektno u dužim intervalima, ali nismo uspeli da prelomimo kada povedemo sa šest, sedam ili osam razlike. Čak u jednom trenutku i 10. Zbog naših grešaka, Mornar se uvijek vraćao u život. Ali, oscilacije su odlika mladih ekipa. Ipak, evidentno je da smo podigli formu i da igramo sve bolje. Počeli smo da dobijamo i teške utakmice. Treba da nastavimo da radimo i igramo sve bolje."

Alfa Kaba, istakao je zadovoljstvo trijumfom ;
 
"Dobro je da smo pobijedili. Našli smo ritam i odigrali kvalitetan meč. Poslije dosta izgubljenih mečeva na početku sezone, izvukli smo pouke i igramo sve bolje i bolje."


Novajlija Kameron Tatum je predvodio Mornar sa 25 poena, a dvocifren učinak su imali i Antabija Voler sa 15, Lamont Džons sa 12 (uz devet asistencija) i Marko Mugoša sa 10 koševa.

Kod domaćih je najefikasniji bio kapiten Rade Zagorac sa 22 koša, Kostja Mušidi je dao 18, a Kaba 15.