Košarka

Juventus u Baru, uvertira za Krku

by Milan Vujović | 22:11:2016 | 12:33:00


U Baru se, ovih jesenjih dana, sve svelo na košarku  – svuda se govori o Mornaru i njegovim utakmicama u ABA ligi i FIBA Ligi šampiona. To znači dvije stvari: da je Bar i dalje, sve do ljeta, kulturna i svaka druga provincija i da je košarka njegov najpopularniji sport, njegov brend.

A košarkaši Mornara lete s kraja na kraj bivše Jugoslavije i gostuju u evropskim metropolama i egzotičnim destinacijama, poput Tenerifa i nemaju vremena za predah.

Prva šansa da vrate brejk poslije bolnog poraza u ABA ligi od Zadra u Topolici, bila je u Sremskoj Mitrovici i bili su na dobrom da to ostvare, ali kad su poveli 70:67, kao da su ustuknuli i igrači Mege su sa tri trojke preokrenuli rezultat i relativno mirno dočekali samu završnicu.

Sjutra veče od 18,30 časova Mornar u Topolici, u okviru šestog kola Lige šampiona dočekuje Juventus iz Litvanije. Litvanci vode u „D“ grupi, zajedno sa Avelinom, sa po četiri pobjede i jednim porazom, dok su Barani upisali dvije pobjede i tri poraza.

Savjetnik šefa stručnog štaba Đorđija Pavićevića, njegov rođeni brat Mihailo, očekuje tešku utakmicu:

„Biće teško sa dobrom ekipom iz Litvanije. Nama je odbrana daleko slabija od napada, primamo neočekivano mnogo koševa, u posljednjih pet utakmica samo protiv Avelina, u jednom periodu, djelovali smo ozbiljno u odbrani. Radimo naporno na treninzima da podignemo nivo igre u odbrani, da zatvorimo prilaze košu. Problem nam je i igra „jedan na jedan“, jer nemamo, osim možda dvojice igrača, onih koji mogu da se drže u takvoj igri. Utakmica protiv Juventusa poslužiće nam da se što bolje pripremimo za Krku u subotu pred našim navijačima, iako se ne odričemo dobrog plasmana u Ligi šampiona, u kojoj branimo ugled crnogorske košarke.“

U utakmici sa Juventusom u rosteru neće biti povrijeđenog Marka Ćalića, ostali su spremni, uključujući i novajliju Kamerona Tejtuma koji se oporavio od lakših zdravstvenih problema.