Košarka

Crna Gora sa Španijom i Hrvatskom

izvor ; MINA | 23:11:2016 | 08:15:38


Muška seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore na Evropskom prvenstvu igraće u C grupi sa Rumunijom, Hrvatskom, Češkom, Španijom i Mađarskom, odlučeno je žrijebom u Istanbulu.

Rivali u A grupi biće Poljska, Grčka, Francuska, Finska, Island i Slovenija, u B grupi rivali su Ukrajina, Izrael, Litvanija, Gruzija, Italija i

Njemačka, a u D grupi Velika Britanija, Rusija, Srbija, Letonija, Turska i Belgija.

Evropsko prvenstvo na programu je od 31. avgusta do 17. septembra u Turskoj, Finskoj, Izraelu i Rumuniji.
 
Tanjević zadovoljan grupom

Selektor Bogdan Tanjević kazao je da je zadovoljan grupom na Evropskom prvenstvu, navodeći da se košarkaška reprezentacija Crne Gore nikome unaprijed neće predati.

Tanjević je kazao da je Najvažnije da na okupljanju i pripremama budu svi igrači koji su na spisku i da pripreme odrade kvalitetno.

"Zadovoljni smo grupom koju smo dobili, iako su sve grupe jake i na šampionatu su sjajni timovi. Vjerujem da će igrači ostvariti napredak tokom klupske sezone i da će još bolji nego ovog ljeta, doći na pripreme nacionalnog tima. Prvi meč na prvenstvu igramo protiv Španije i to je duel u kojem ćemo pokušati da se predstavimo u najboljem izdanju i da probamo da iznenadimo", rekao je Tanjević.

On je naglasio da su za crnogorsku selekciju svi mečevi u grupi odlučujući.

"Nećemo se predati unaprijed nijednom protivniku. Naravno da postoje protivnici koji su na papiru jači od nas, ali to je jedna utakmica i mogući su svi ishodi. Vjerujem u kvalitet pojedinaca koje imamo, ali i kolektiva koji je najvažniji", kazao je Tanjević.

On smatra da se Crna Gora, uz iskustvo od ove godine, kao i maksimalno zalaganje tokom priprema, zajedništvo i veliku želju koju imaju svi momci, može nadati dobrom rezultatu.