Košarka

Sedmo kolo Lige šampiona, Mornar u Strazburu

by Milan Vujović | 28:11:2016 | 11:28:30


Prvi krug takmičenja u FIBA Ligi šampiona Mornar završava sjutra veče u Strazburu.

Barani su u dobrom raspoloženju, poslije važne pobjede protiv Krke, otputovali u Francusku, avionom preko Ljubljane i Ciriha, odakle će autobusom nastaviti put do Strazbura. Francuzi su četvrti na tabeli  „D“ grupe, sa po tri pobjede i poraza, a Mornar je posljednji, osmi, sa dvije pobjede i četiri poraza.

- Ovo je prvo od tri vezana gostovanja koje imamo u Ligi šampiona i ABA ligi. Po povratku u Bar putujemo u Laktaše, na meč dvanaestog kola ABA lige sa Igokeom, a odatle u Ostende na utakmicu osmog kola Lige šampiona. Najvažnija od te tri utakmice za nas je ona protiv prvaka Bosne i Hercegovine, što ne znači da nećemo dati sve od sebe da iznenadimo favorizovane Francuze i Belgijance. Raspoloženje u našoj ekipi je vidno poboljšano poslije pobjede nad Krkom, čime smo prekinuli niz od pet poraza u ABA ligi. Novajlije, mislim tu na Tejtuma i Pavića, uklapaju se, polako, u novu sredinu i naš sistem rada i igre, pa očekujemo da Mornar uskoro bude onaj s početka sezone, poletan i agresivan, jednom riječju – ekipa koja prima malo koševa i koja je ze sve rivale tvrd orah – kazao je pred put u Strazbur pomoćni trener Ljubomir Vujačić.

Na put u Francusku nisu otputovali povrijeđeni Marko Ćalić i Nikola Korać koji je na utakmici sa Krkom izvrnuo zglob. Umjesto njega,u odnosu na meč sa Slovencima, u rosteru biće Emir Hadžibegović.

Utakmica u Francuskoj igra se u utorak veče od 20 sati i 30 minuta uz prenos na AS 5.