Košarka

Barani se vratili iz Strazbura, spremaju se za Laktaše

by Milan Vujović | 01:12:2016 | 14:02:02


Dvadesetočlana ekspedicija Košarkaškog kluba “Mornar” u kojoj su bili 12 igrača, šef stručnog štaba, njegov savjetnik, dva pomoćna trenera, fiziterapeut, sportski direktor, portparol i advokat kluba, vratila se u srijedu oko 14 sati iz Strazbura u Bar.

Barski košarkaši u utorak veče su igrali meč sedmog kola Lige šampiona sa Strazburom i izgubili 93:62. Do Strazbura i nazad ekipa iz Bara promijenila je dva aviona: Podgorica – Ljubljana i Ljubljana – Cirih, odakle je autobosom,poslije dva i po sata vožnje, stigla u Strazbur, veoma lijepi francuski grad, u kome je, pored ostalog i sjedište Evropskog parlamenta.

Mihailo Pavićević je ovako prokomentarisao meč :

“Igrali smo protiv igrački veoma kvalitetne ekipe, koja je i fizički znatno snažnija od Mornara. Ništa u ovom meču nije zavisilo od nas, kada su domaći dodali gas, odnosno pojačali odbranu u drugoj četvrtini vidjelo se koliko je Strazbur jači od Mornara. Nama je Liga šampiona lijepo iskustvo, ali prioritet ostaje ABA liga” – zaključio je stariji Pavićević.

Barani su mogli da vide kako se voli klub iz svog grada i kako se gospodski navija. Čitave porodice dolaze u dvoranu, svečano kao da je u pitanju neki praznik. U dvorani je bilo oko 4.000 gledalaca koji su prosto pravili performans proslavljajući svaki koš svojih ljubimaca.

Ali, košarkaši Mornara nemaju vremena za predah. Sinoć su nastavili sa treninzima, a u petak putuju autobusom u Laktaše, gdje će u subotu igrati meč dvanaestog kola ABA lige sa Igokeom. Potom odlaze za Zagreb, odakle će avionom otputovati u Brisel, i dalje u Ostende, na meč osmog kola Lige šampiona sa istoimenim klubom kojeg su u prvom kolu u svojoj dvorani porazili 74:72.