Košarka

Krstić i Dikerson na izlaznim vratima Mornara

by Dnevne novine / foto ABA liga | 01:12:2016 | 14:38:11


Pavićević : Koštaju mnogo, a učinak im je vrlo tanak

Peti poraz u Ligi šampiona, četvrti uzastopni stigao je je na bolan način – košarkaši Mornara su na gostovanju Strazburu “zamrznuti” na -31, a Đorđije Pavićević je nakon meča bio ljut na svoje izabranike.

-“Veoma sam razočaran, iako smo i prije utakmice znali da nijesmo na istom nivou, to nema veze, trebali smo da se borimo. Većina igrača nije bila spremna za utakmicu. Sigurno da poslije ove utakmice neki više neće igrati u timu”, istakao je Pavićević.

A prvi koji će dobiti otkaz su košarkaši koji su stigli kao velika pojačanja – Nemanja Krstić i Kol Dikerson.

-“Dugo smo čekali da poprave učinak. Moramo i rasteretiti budžet. Skupi su, a malo učinka od njih”, rekao nam je juče iskusni stručnjak.
-“Nadam se da ćemo dovesti još jednog ozbiljnijeg pleja, ukoliko uspijemo da nađemo”.

Srpski reprezentativac je na svega 3,6 poena po meču u ABA ligi, dok je Amerikanac nešto bolji – 10,6. Međutim daleko je to od onoga što su htjeli čelnici barskog kluba. Pavićević otkriva da je upravo taj učinak prelomio.

-“Nije odnos problem. Oni su odlični momci, veliki profesionalci. Krstić je odlično počeo, protiv Igokee u kvalifikacijama bio dobar, ali je ušao u krizu iz koje očigledno ne može izaći”, ističe Pavićević.

“Dikerson je u Zagrebu protiv Cibone (33 poena, prim. aut) eksplodirao I to je to. Nakon toga je stigla povreda, koju je vjerovatno vukao od ranije i nikako da se oporavi, istakao je Pavićević u članku koji objavljuju današnje Dnevne novine.