Košarka

FIBA Liga šampiona, Mornar protiv Ostendea u gostima

by Nemanja Janković | 05:12:2016 | 13:36:35


Poslije novog poraza u ABA ligi, za košarkaše Mornara nema predaha. Naime, barska ekspedicija se nije iz Laktaša vratila u Bar, već nakon kratkog predaha otputovala za Belgiju, na gostovanje timu kojeg su savladali u prethodnom okršaju u FIBA Lige šampiona.

Umor od napornog ritma i gostovanja je prisutan, ali ekipa Đorđija Pavićevića je spremna da pruži otpor favorizovanom rivalu. Svi igrači su spremni i većih kadrovskih problema nema...


-“Jesmo savladali Ostende u našem međusobnom okršaju u Baru, ali su Belgijanci sada znatno kompakatnija cijelina. Neće biti nimalo lako, a nam je ipak u ovom trenutku prioritetnija ABA liga. I u Laktašima smo se poslije vođstva domaćih vraćali u igri, ali nismo uspjeli da zadamo završni udarac. Međutim, i taj meč je sada za nama. Nemamo vremena da razmišljamo o određenim stvarima u igri, a nove obaveze su već tu. Rival nam nije nepoznanica, smatram da su u boljoj formi nego na početku sezone, a da dosta toga zavisi samo od nas. Želimo da odigramo najbolje što možemo“- rekao je trener Barana Đorđije Pavićević.


Sa ocjenom trenera složio se i plej Lamon Džons...

-“Igramo u žestokom ritmu, ovo nam je treće vezano gostovanje, ali vremena za predah nema.  Čeka nas težak meč i rival koji će silno biti motivisan da uzvrati za poraz u našem prethodnom međusobnom okršaju.Moramo biti koncentrisani, agresivni u odbrani, i iskreno vjerujem da možemo parirati rivalu„ - rekao je Džons.

Utakmica Ostende – Mornar igra se u utorak veče od 18,30h uz prenos na kanalu AS 2.

U ovoj grupi ostali mečevi su na programu u srijedu veče. Parovi su ; Tenerife – Cibona, Avelino Mega Leks i Strazbur – Juventus.