Košarka

Novo pojačanje barskog ABA ligaša, Boris Bakić u Mornaru

by Milan Vujović | 07:12:2016 | 16:27:17


Crnogorski košarkaš Boris Bakić (30 godina) potpisao je ugovor sa Mornarom. Igra na pozicijama jedan i dva, a u Bar je stigao iz zemunske Mladosti.

U karijeri je ranije nastupao za matičnu BudućnostPartizanCrvenu zvezduRadnički KragujevacMZT SkopljeIgokeu i Metalac. Sa Partizanom je osvojio tri šampionske titule (20052006. i 2007), kup (2007) i Jadransku ligu (2007), a u Makedoniji je sa MZT Skopljem i prvenstvo i kup te zemlje (2013). Sa Igokeom je zauzeo prvo mjesto u prvenstvu Bosne i Hercegovine (2014).

Vatreno krštenje u plavom dresu Mornara trebalo bi da ima upravo protiv svog bivšeg kluba MZT Aerodrom Skoplje, u subotu u Baru, u okviru 13. kola ABA lige.


Inače, utakmica sa Skopljancima je veoma važna za ekipu barskog ABA ligaša. Eventualnim trijumfom Mornar bi uspješno zaokružio prvi dio sezone u ABA ligi, sa četiri pobjede i devet poraza. S obzirom na pehove koje je imao (nekoliko poraza “na jednu loptu”) i loš raspored, bio bi to, ipak, zadovoljavajući skor Barana u debitantskoj sezoni, na polovini regionalnog takmičenja, koji ostavlja i nadu i realne šanse da ekipa sa Jadrana u nastavku prvenstva može izbjeći najgore – ispadanje iz ABA lige.