Košarka

Barani dočekuju Skopljance spremni da upišu važnu pobjedu

by Milan Vujović | 09:12:2016 | 12:56:37


Otišli Dikerson i Krstić

Ono što se naslućivalo, desilo se: Kol Dikerson i Nemanja Krstić više nisu članovi Mornara, barski ABA ligaš je sa njima raskinuo ugovor. Trener Đorđije Pavićević nije bio zadovoljan njihovim učinkom ove sezone i razlaz je bio očekivan epilog saradnje koja je trajala četiri mjeseca.

Ali, u Mornaru nemaju vremena da previše analiziraju ono što je bilo, stižu nove utakmice i nove obaveze. I to, s obzirom na bodovni saldo Barana, sve važniji mečevi. Sjutra u Baru gostuje MZT Skoplje Aerodrom. Za domaću ekipu pobjeda je imperativ.

- Ne treba trošiti riječi o kvalitetu Skopljanaca, o tome dovoljno govori njihova igra i pobjeda protiv Budućnosti u prošlom kolu. Novi trener donio je i novi elan. Mi nemamo izbora, MZT spada u grupu protivnika sa kojima moramo ići na pobjedu, posebno u svojoj dvorani. I na ovoj utakmici sve zavisi od nas. Ukoliko odigramo kako znamo, što znači angažovano svih 40 minuta, s pojačanom odbranom, bićemo bliži pobjedi – kaže Đorđije Pavićević.

Po njegovim riječima odlazak Dikersona i Krstića bio je neminovan.

- Nisu ispunili očekivanja, a ovim potezom nastojali smo da rasteretimo budžet, ali  i da smanjimo broj stranaca, što je veoma bitno pred takmičenja u prvenstvu i kupu Crne Gore. Prvi cilj je opstanak u ABA ligi, ali moramo i da ga potvrdimo u Crnogorskoj ligi, u kojoj u ekipi mogu da budu najviše tri stranca, a moraju da budu tri igrača koji su rođeni 1997. i mlađi. Povući ćemo još neke poteze pred januarski prelazni rok u kojem se kompletira ekipa za drugi dio sezone –ističe Pavićević.

Za Borisa Bakića, trener Pavićević kaže da će biti u rosteru za meč sa MZT-om i da će tridesetogodišnji Podgoričanin, ako ne na toj utakmici,vrlo brzo pokazati da je istinsko pojačanje za ekipu Mornara.

Iskusni Balša Radunović očekuje težek meč sa Skopljancima, ali i pobjedu svog tima.

- Na utakmici sa Krkom pokazali smo da se vraćamo na pravi kolosjek. Bitno je da energično uđemo u meč i nametnemo svoju igru, kako ne bismo od početka bili u minusu i bili prinuđeni da jurimo rezultat. Pozivam publiku da nam pomogne da ostvarimo izuzetno važnu pobjedu – uputio je apel navijačima Radunović.

Sjutrašnja utakmica u dvorani „Topolica“ između Mornara i MZT Skoplja počinje u 17 časova.