Košarka

IV 2 ipak najbolje !!!

| 13:12:2016 | 08:09:58


Po 15. put organizovan je Veliki košarkaški turnir u Gimnaziji "Niko Rolović" gdje je uzelo učešća preko 150 učenika raspoređenih po udjeljenjima (ekipama).

Nakon dvomjesečnog takmičenja, finale su sasvim zasluženo izborile ekipe IV 2 i III 2. Nešto stariji učenici (IV 2) su u dramatičnom finalu ipak odnijeli pobjedu (62:54) i sasvim zasluženo podigli pobjednički pehar i okitili se zlatnim medaljama.

Za pobjedničku ekipu su nastupili : Petar Matković, Igor Živanović, Dragan Novaković, Nikola Nikezić, Đorđe Ćalasan, Đorđe Petrović, Igor Mihailović, Nikola Marković i Luka Kalezić, dok su u sastavu poražene ekipe i osvajača drugog mjesta bili : Nikola Pešić, Haris Mujić, Kristijan Subotić, Stefan Dević, Balša Čejović i Nuri Bećović.


Organizator svih 15 dosadašnjih turnira profesor Lazar Macanović je nakon uručenja pehara za najbolje ekipe proglasio i najboljeg igrača turnira Nikolu Pešića iz III 2, a proglašena je i idealna petorka turnira u sastavu : Petar Matković, Nikola Pešić, Nikola Nikezić, FIlip Jovićević i Matija Rajović.

Nakon turnira, košarkaška sekcija Gimnazije se okreće pripremama za proljećne međuškolske utakmice gdje će braniti prvo mjesto na opštinskom takmičenju kao i prvo mjesto na regionalnom takmičenju. Na državnom prvenstvu zauzeli su 4. mjesto, a zapažen uspjeh su imali i na takmičenju povodom obilježavanja 10 godina nezavisnosti Crne Gore gdje su se plasirali i došli do završnog takmičenja u Podgorici.