Košarka

Tenerife u Baru

by Milan Vujović | 13:12:2016 | 11:25:10


Popraviti utisak sa ostrva
 
U devetom kolu „D“ grupe FIBA Lige šampiona Mornar sjutra veče (srijeda) od 18,30  u dvorani „Topolica“ dočekuje Iberostar Tenerife, ekipu koja vodi na tabeli sa šest pobjeda i dva poraza.Takav skor ima i drugoplasirani Avelino.

Mornar je, sa druge strane, na začelju, sa dvije pobjede i šest poraza. Rezultat kao Barani uknjižile su i ostale dvije ekipe s ovih prostora – Mega Leks i Cibona.

U prvom susretu na španskom ostrvu Tenerife domaća ekipa je nanijela najteži poraz Mornaru u ovoj sezoni -103:57.

U barskom tabora  žele da pokažu Špancima da razlika između dvije ekipe nije tolika koliko pokazuje taj meč.

- Želimo, prije svega, da se prikažemo u što boljem svijetlu u ovom renomiranom evropskom takmičenju. U tome smo uspjeli u svojoj dvorani u kojoj smo dvije utakmice dobili, a dvije izgubili jednocifrenim rezultatom, s tim da je meč sa Juventusom koji smo izgubili 75:73, odlučila jedna lopta. Bitno je da pokažemo da naša dvorana ostaje tvrd orah za regionalne i evropske ekipe, a nešto više očekivati od meča protiv ekipe kakva je Tenerife bilo bi preambiciozno.U svakom slučaju očekujem borbenu i zanimljivu utakmicu, a u nekom srećnom spletu okolnosti, i neizvjesnu, zašto da ne? – kaže najiskusniji prvotimac Mornara Balša Radunović.