Košarka

Drugi dio sezone u ABA ligi Mornar započinje u Beogradu

by Milan Vujović | 16:12:2016 | 10:56:00


Barani se nadaju neizvjesnoj završnici
 
Mornar je prvi dio sezone u ABA ligi završio sa četiri pobjede i devet poraza. To je, s obzirom na dvije sjajne utakmice na početku, protiv Partizana u Baru i Cibone u Zagrebu, koje su Barani izgubili na jednu loptu, manje nego što se očekivalo. U stvari, Mornar je u zaostatku samo bod i to onaj koji je izgubio protiv Zadra u „Topolici“ kada se očekivala pobjeda, a stigao je zaslužen poraz. Osim Zadrana iz Bara su odnijeli oba boda samo „večiti“ rivali –Partizan i Zvezda.

Loša okolnost za ekipu barskog ABA ligaša jeste to što u nastavku sezone sedam puta gostuje i šest puta igra kod kuće, ali Barani znaju da ukoliko žele da stvari postave na svoje mjesto, negdje moraju da naprave „brejk“.

U Mornaru mirno dočekuju duel s Partizanom u Beogradu. Trener Đorđije Pavićević pretumbao je ekipu u odnosu na onu koja je počela sezonu. Lišio se usluga četvorice igrača Pantića, Krstića, Dikersona i Koraća, a doveo je Tejtuma, Pavića i Bakića. Ima namjeru da se u januaru još pojača, jer ističe da mu nedostaje pravi plej,vođa ekipe.

- Igraćemo u nastavku bez ustručavanja sa svim ekipama, od Crvene zvezde do Karpoš Sokolija. Riješeni smo da damo maksimum od sebe i sačuvamo ABA status. Utakmici s Partizanom prići ćemo kao onoj u Baru, snažno i agresivno svih 40 minuta. Pokušaćemo da dođemo do neizvjesne završnice, a onda je sve moguće –ističe trener Pavićević.

Marko Mugoša se istakao protiv Tenerifa, bio je najefikasniji u ekipi Mornara , neke trojke postigao je „s tribina“.

- Utakmice sa velikim regionalnim ekipa su uvijek izazov. Protiv Partizana nemamo šta da izgubimo. Nastojaćemo da se beogradskoj publici prikažemo u što boljem izdanju. Mislim da nam je forma u uzlaznoj putanji i da će još biti radovanja u taboru Mornara – kaže Mugoša.

Trener Pavićević može da računa na sve prvotimce, svi su zdravi i spremni da u glavnom gradu Srbije pruže maksimum.

Utakmica između Partizan NIS-a i Mornara igra se u nedjelju od 12,30 časova uz prenos na AS 2 !