Košarka

Mornar gost Mege u 10. kolu FIBA Lige šampiona

by Nemanja Janković | 20:12:2016 | 12:12:16


Ako su koje dvije ekipe “suđene” košarkašima Mornara da dmjeravaju snage na oba frona u kojima nastupaju, onda su to timovi Mega Leksa i Cibone kao i Igokee (dva meča kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona).

Međutim, mlada i poletna Mega je posebna priča, baš kao i Cibona… Upravo u tim mečevima, a prevashodno se misli na dva duela u Aba ligi koja će biti relativno brzo odigrana, možda se i kroji  sudbina barskog tima u ovo regionalnom takmičenju.

Ipak, prije okršaja koji će pokazati pravu snagu sada več malo uigranijeg Mornara, tim Đorđija Pavićevića već sjutra (srijeda) očekuje novi meč u okviru Fiba Lige šampiona u Sremskoj Mitrovici. Duel dva poslednjeplasirana tima u grupi D, biće prava uvertira pred sve ono što oba tima čeka do kraja godine. Daleko od toga da priritet za Barane nije takmičenje u Evropi, ali malih kalkulacija mora biti…

“ Poslije duže vremena svi igrači su spremni da se nađu u rosteru, i zato će biti rotacija.  Novajlije su se polako uklopile u naš željeni ritam igre, i to je već bilo vidljivo u poslednjih nekoliko utakmica - naročito protiv Partizana. Šta reći o rivalu - a da već do sada nije rečeno. Odlično se poznajemo” - kroz osmjeh ističe Pavićević.

Međutim, predaja na teškom gostovanju ne dolazi u obzir. Tim prije što je Mornar slavio u njihovom prvom okršaju u svom domu u novoformiranoj ligi. Ipak, minutaža će biti pravilno raspoređena…

“ Moramo imati takav pristup zbog važnih mečeva koji nas uskoro čekaju u ABA ligi. Sada , po mom skromnom mišljenju imamo sastav koji može da promjeni ritam, da igrači sa klupe donesu ono što nam je nedostajalo. Nećemo se predati . Biće ovo dobra uvertira za naš meč u Baru, ali u okviru regionalne ABA lige” -jasan je Pavićević.

A nakon duela sa Partizanom, Barani su u ponedjeljak otputovali u Rumu, gdje su se pripremali za meč sa Mega Leksom.

“ Imamo fantastične uslove, mir i tišinu. Organizacija je na vrhunskom nivou. Samo da još rezultati, a mislim one mečeve koje možda i nismo zaslužili da izgubimo, konačno riješimo u svoju korist” - rekao je Antabia Voler.

Utakmica Mega Leks – Mornar igra se u srijedu od 18 sati i 30 minuta.

 
Parovi 10. kola D grupa (srijeda 21.12.16.)
 
Mega Leks (SRB) – Mornar (MNE) u 18:30h

Sidigas Avellino (ITA) – BC Cibona (CRO) u 20:30h

Telenet Oostende (BEL) – SIG Strasbourg (FRA) u 20:30h

Iberostar Tenerife (ESP) – Juventus (LTU) u 18:30h