Košarka

Mornar u utorak gost Juventusa

by Nemanja Janković / foto FIBA Champions League | 16:01:2017 | 15:18:57


Poraz od FMP-a je već arhiviran, barska ekspedicija nije doputovala iz Beograda u Bar, već je pravo otputovala na novo gostovanje u FIBA Ligi šampiona za Litvaniju.

Naime, tim Đođija Pavićevića je u prethodnom kolu ovog takmičanja iznenadio Avelino u gostima, ali su i pored tog trijumfa, obzirom na tabelu ambicije ostale iste. Ipak, Mornar je i od početka novoformiranog takmičenja kao jedini crnogosrki prestavnik najavljivao da će im prioritet biti da na pravi i dostojanstven način predstavljaju našu košarku, a tog cilja se ni ovoga puta ne odriču. Ipak, već narednog vikenda u “Topolicu” stiže tradicionalni rival Budućnost Voli, i sve misli su podređene tom duelu. Potpuno logično…

“ Pa iluzorno bi sada bilo pričati da iako igramo u Litvaniji, ne mislimo na meč ABA lige sa Podgoričanima. Ipak, sa druge strane to ne znači da tamo putujemo “turistički”, iako je ovo možda i najnaporniji ritam od počekta sezone. Juventus je dobra šuterska ekipa, klasični predstavnici litvanske škole, i neće biti nimalo lako. Ali i Avelino je bio favorit, pa je naša odbrana odradila sjajan posao. Možda je to ključ za novi uspjeh na strani”- jasan je pomoćni trener Aleksandar Mitrović.

A jedan od onih koji je pokazao da je prava akvizicija sredinom sezone je agresivni i uvijek borbeni Vukota Pavić. Sjajan u reketu, “meke” ruke, igra sve bolje za svoj stari-novi klub…

“ Posebna je čast biti dio ovog kolektiva, jer sam u njemu praktično i sazreo kao igrač. Naporno je, nije nimalo lako… Putovanja, mečevi na svega par dana, svaka utakmica sa prefiksom one koja se mora dobiti... Biće malo rotacija, pojedini igrači su umorni, a za vikend nas čeka jedan od najvažnijih mečeva ove  sezone. Međutim, idemo opušteno da se nadigravamo sa rivalom iz Litvanije. Pa što bude…”- kategoričan je Pavić.

Utakmica Juventus Utena – Mornar igra se u utorak od 18,00h uz prenos na sportskom kablovskom kanalu TV AS1.