Košarka

Pajović: Barski tim je zasluženo pobijedio

by ; portalanalitika.me & košarka.me | 23:01:2017 | 17:18:00


Na jučerašnjoj utakmici između Mornara i Budućnosti, odigranoj u barskoj ''Topolici'' u okviru 19. kola ABA lige, domaći tim je pobijedio 78:71.

U važnom meču za oba tima, Budućnost je sve vrijeme jurila rezultat i u trenucima nakon izjednačenja (62:62) viđene su neke scene kojima nije mjesto na velikim sportskim priredbama. Treneri oba kluba, Đorđije Pavićević i Ilijas Zuros zaradili su isključujuće kazne i tom prilikom prvi strateg Barana nije dao Zurosu da napusti parket, ispriječivši mu se na putu ka izlasku iz sale. Pajović ocjenjuje takav gest neprimjerenim.

''Nijesam vidio kada se Pavićević ispriječio Zurosu na izlasku sa parketa, već su mi to kazali poslije, i to je neprimjereno. A pretpostavljam da se to možda ne bi ni desilo da je trener bio neki Crnogorac, ali Grk koji ne razumije naš jezik...koji nije dao nikakvog povoda...Može da griješi ili ne griješi, ali Zuros je kulturan, vaspitan čovjek, koji je bio provociran tokom čitave utakmice. Ali to što se desilo, da mu brani da izađe iz sale, to nijesam čuo, ni vidio nigdje'' - kategoričan je Pajović.

Grk je sinoć medijima dao izjavu da tokom utakmice u pravcu klupe Mornara nije dobacio ništa drugo, osim ''sram vas bilo'':

''Ja sam u ovom poslu više od 30 godina. Nisam rekao ništa loše sem - sram vas bilo”, kazao je Zuros, dok je Pavićević kazao da je samo ''štitio svoje igrače'':

"Kakva god kazna da bude prihvatiću je, jer sam bio u pravu. Ponosan sam na svaku kaznu, koja mi bude izrečena zbog ovoga, jer sam štitio svoje igrače. A, šta je sa reklamom koje su oborili? Neko je dao pare za te reklame. Ja sam dao pare. Izgubili su utakmicu na sportski način i trebalo bi da imaju sportsku kulturu."

Pajović je u intervjuu za Portal Analitiku izrazio žaljenje što se utakmica izrodila u nešto što nije smjela:

''Nepotrebne scene su viđene sinoć. Ako je neko iz Budućnosti oborio neku reklamu, biće sankcionisan i biće kažnjen. Ali, ako neko iz ambijenta koji je bio korektan dugo vremena na utakmici, podigne tenziju i napravi ono što je bilo sinoć, onda to ne vodi ničemu. A nije prvi put da se dešava. Niko iz Budućnosti nije podigao tenzije. Budućnost je svjesna da može da pobjeđuje i gubi, ali ono što se dešavalo na kraju utakmice ne služi nikome na čast'', kazao je sportski direktor Budućnosti i dodao da je i pored svih dešavanja suđenje bilo korektno:

''Sudili su jedan od najboljih evropskih sudija i dvojica mladih, perspektivnih crnogorskih sudija. Suđenje je bilo korektno. Bilo je poteza koji nijesu bili evroligaški, koji su bili i van nivoa ABA lige, možda se u tom dijelu nijesu snašli. Prošle godine je bilo od strane Mornara priče da je to organizovan sistem, oraganizovana krađa, itd. To su ozbiljne sudije koje imaju svoj integritet, možda se u pojedinim vankošarkaškim situacijama nijesu snašli najbolje jer su nezamislive, ali ovo drugo su odradili korektno i pošteno kako i znaju i umiju'' - ocijenio je Pajović.

On je kazao da je barski tim zasluženo trijumfovao sinoć u „Topolici“.

- Zaslužena pobjeda Mornara. Budućnost se nije snašla i nije imala odgovor na agresivnu odbranu Mornara.

''Debela analiza treba da se napravi. Ovo nije ekipa koja pruža partije na terenima gdje treba da ih pruža. Lako je odigrati protiv slabijih protivnika, ali treba pokazati snagu protiv jačih i kažem zasluženo su nas pobijedili'' - kazao je Pajović.

Tim iz Njegoševog parka u narednom kolu dočekuje Partizan, jednog od direktnih rivala za plej-of. Pajović navodi da nema vremena za gubljenje i da je neophodno treninzima i radom povratiti poljuljano samopouzdanje. 

''Povratiti samopouzdanje treninzima i radom i da se vrati ono na što sam prije mjesec dana ukazivao - borbenost i kolektivna igra - čime je Budućnost uvijek pobjeđivala i nadoknađivala manjak kvaliteta i neiskustva. Zahvaljujem se na velikoj podršci „Varvarima“ koji su došli u Bar i bodrili nas i pokazali da su naši pravi navijači. Očekujem ih i u subotu u meču sa Partizanom, ali mora biti reakcije i sa terena. Kad su akcije sa terena prave, onda taj spoj terena i publike donosi Budućnosti velike pobjede i to se može desiti u subotu protiv Partizana'' - istakao je Pajović.

Plejmejkeri Budućnost Volija, Markus Vilijams (tri poena za 28 minuta igre) i Nemanja Gordić (pet poena za 23 minuta), sa ukupno osam postignutih poena nijesu sinoć bili na visini zadatka. Sportski direktor „plavih“ nije želio da komentariše njihov učinak, već je kratko kazao da je to za analizu šefa stručnog štaba.

''Imaćemo unutar kluba sastanke, iznijeću svoje mišljenje, a to je dalje za analizu šefa stručnog štaba, pa ćemo vidjeti'' - zaključio je nekadašnji plejmejker.