Košarka

Mornar večeras protiv Strazbura završava evropski FIBA put

by Nemanja Janković | 25:01:2017 | 08:15:14


Meč poslednjeg 14.kola FIBA Lige šampiona, bez rezultaskog značaja za Mornar, proteći će u znaku sjećanja na Milosava Mića Žugića koji je tragično nastradao na željezničkoj nesreći na Bioču.

Naime uprava KK Mornar, će se u ovom meču, koji za Barane nema prefiks velike važnosti, osim čistog sticanja još većeg samopouzdanja, još jednom prisjetiti darovitog mladog košarkaša čiji je život prije 11. godina prerano okončan u jednoj od najvećih željezničkih tragedija u našoj zemlji. Biće ovo prava prilika, da se nekom vrstom tradicionalnog Memorijala “ Milosav Mićo Žugić” , svi ljubitelji košarke u Baru i Crnoj Gori prisjete mladića pred kojim je stajala svijetla košarkaška budućnost…

“ Nećemo organizovati klasični Memorijal u ovom mjesecu, ali nećemo ni zaboraviti našeg Mića. Biće na kraju meča dodijeljeni i trofeji, kao znak sjećanja na njegovu tragično izgubljenu mladost. Mićo će vječno ostati u  našim srcima, i nikada neće biti zaboravljen” – prokomentarisali iz  KK Mornar.

A meč sa Strazburom stiže nakon velikog trijumfa nad ekipom Budućnost Voli. Tenzije su se smirile, a poslednji meč jedinog crnogorskog predstavnika u novoformiranom takmičenju proći će bez velike rezultatske euforije. Tim se istrošio u meču sa

Podgoričanima, vremena za odmor praktično da i nije bilo, tako da će šansu vjerovatno dobiti i neki igrači sa do sada manjom minutažom.

“ Pa dobro, još prije par kola bilo je jasno da je nama prioritet ABA liga, iako mislim da smo i u Ligi šampiona odigrali par dobrih mečeva, sa znatno “ jačim budžetskim ” ekipama. Gosti dolaze u Bar da trijumfuju, i tu nema dileme. Ali, naša snaga baš može biti domaća publika i svježina određenih košarkaša. Mornar nije tim koji ulazi u mečeve da iz izgubi. Tako će biti i ovoga puta. Pozivam publiku, koja nam je stvarni igrač više na parketu u većini mečeva ove sezone, da nas i ovoga puta podrži. A mi ih nećemo razočarati ni u duelu sa Strazburom ” – jasan je trener Barana Đorđije Pavićević.

Meč Mornar - Strazbur igra se večeras u “Topolici” od 20,30 h. Cijene ulaznica su ostale iste, dva tribine, tri parter….