Košarka

Mornar – Strazbur, kao omaž Miću Žugiću

by Milan Vujović | 25:01:2017 | 19:26:33


Sav prihod od ulaznica ide za liječenje male Selene Mandić
 
Večerašnja, posljednja utakmica Mornara u FIBI-noj Ligi šampiona u ovoj sezoni, sa Strazburom, koja počinje u 20,30 časova, posvećena je tragično preminulom košarkašu Mornara Miću Žugiću. Prije 11 godina, 23. januara, među 47-oro stradalih u željezničkoj nesreći na Bioču bio je i naš Mićo Žugić. Imao je 14 godina. U jednom trenu prekinut je uzlet odličnog đaka i talentovanog košarkaša, uzornog po svemu. Da je poživio, Mićo Žugić bi večeras sigurno bio u dvorani „Topolica“  -  na terenu, na klupi, u publici, svejedno. Jer, bio je odan Mornaru i bio je Mornarova uzdanica, oličenje onog Bara kojim se Barani ponose: vaspitan, vrijedan, produhovljen, plemenit...

Košarkaški klub „Mornar“ svakog januara, organizovanjem turnira, podsjeća na svog Mića i na ovu veliku tragediju kako se nikad ne bi ponovila.  U klubu znaju da im Mićo ne bi zamjerio što ovog  januara nije bilo turnira kao u minulih 10 godina, naprotiv, bio bi ponosan što je njegov Mornar u Ligi šampiona i ABA ligi i što će upravo meč sa Strazburom ostati u pamćenju, prije svega, kao utakmica koja je odigrana u znak sjećanja na njega, na Mića Žugića, koji neće nikada biti zaboravljen  -  dok je nas i onih poslije nas, dok je košarke na ovim prostorima. 

Poslije utakmice biće uručeni pehari kapitenu pobjedničkog tima i najboljem akteru utakmice.

Inače, novac od prodatih ulaznica  za večerašnju utakmicu između Mornara i Strazbura, namijenjen je za podršku liječenja trogodišnje Selene Mandić, koja se bori sa teškom bolešću, na klinici u Sinsinatiju, SAD.