Košarka

Bez KK Budućnost Voli na finalnom turniru Kupa

izvor ; DAN | 02:02:2017 | 12:26:46


Još nije poznat domaćin Finalnog turnira Kupa Crne Gore u košarci (17. i 18. februar) ali ni učesnici
 
Iako je KSCG raspisao konkurs za domaćina finalnog turnira Kupa Crne Gore, koji treba da bude odigran 17. i 18. februara, za sada je poznat samo jedan učesnik, Mornar. Barani su prije par dana savladali Studentski centar, dok ostali četvrtfinalni dueli tek treba da budu odigrani. I dok za okršaje Sutjeska – Lovćen i Teodo – Berane Bobkets nema dileme, utakmice između Budućnost Voli i Primorja 1945 gotovo sigurno neće biti.
 
Najbolji crnogorski klub je na zahtjev FIBA pod susnenzijom KSCG od 25. novembra, ali se očekivalo da će ipak igrati u domaćim takmičenjima.
 
Naime, KSCG je prilikom suspenzije najavio da će dozvoliti plavima da igraju ako španski klubovi  ne budu pod sankcijama zbog učešća u Evrokupu. Međutim, FIBA je kaznila Budućnost Voli zabranom licenciranja igrača zbog dugovanja prema Aleksandru Ćapinu, pa, kako sada stvari stoje, sigurno neće biti u prilici da se bori za pehar Kupa.
 
Ostaje da se vidi kako će se ta situacija riješiti do početka plej-ofa domaće lige i da li će Budućnost Voli braniti tron, koji joj od 2006. godine još niko nije uzdrmao.