Košarka

Raste košarkaška groznica pod Rumijom, gostuje Cedevita

by Milan Vujović | 03:02:2017 | 11:14:14


Barani najavljuju pobjedu

Poslije utakmica sa Budućnošću u Baru i Crvenom zvezdom u Beogradu, Mornar  se u 21. kolu ABA lige sastaje sa još jednom ekipom iz velike četvorke – u “Topolici” gostuje Cedevita. Barani mirno dočekuju rivala, svjesni značaja utakmice.

- Kako se takmičenje u ABA ligi bliži kraju utakmice su sve značajnije. Cedevita, nesumnjivo, spada među četiri najkvalitetnije ekipe, sa dobrim pojedincima i velikim rosterom, ali mi smo pokazali, i sebi i drugima, da umijemo da igramo sa najboljim ekipama u ligi. I da znamo kako da dobijemo važne mečeve. A, nije njima važnija utakmica nego nama, naprotiv. Pristup igri mora biti kao protiv Cibone, Olimpije i Budućnosti, dakle moramo igrati čvrsto i agresivno, jer samo na taj način možemo ostvariti dragocjenu pobjedu – kazao je šef stručnog štaba Mornara Đorđije Pavićević.

Od Marka Mugoše se očekuje da nastavi da pogađa “trojke” kad je najbitnije.

- Nije važno ko će dati koliko koševa, i da li će ih postići ispred ili iza linije 6,75 metara, bitno je da dobijemo utakmicu. Neće biti lako, znamo kvalitet ekipe iz Zagreba, ali se uzdamo u našu formu koja je u usponu kako se prvenstvo bliži kraju i pomoć publike koja će, uvjeren sam, i protiv Cedevite ispuniti dvoranu. A na nama je da zaigramo na najvišem nivou i osvojimo važne bodove – ističe Mugoša.

U gradu pod Rumijom vlada veliko interesovanje za meč sa Cedevitom, otprilike kao kad je ovdje gostovala Cibona i kad je “Topolica” bila ispunjena. Navijače predvode “serdari” koji gromoglasno navijaju i prave lijepu atmosferu u dvorani.

U prvom dijelu prvenstva, u osmom kolu, Cedevita je nanijela težak poraz Mornaru 99:73, iako je na poluvremenu bilo neriješeno 45:45. U Mornaru ne razmišljaju o “naplati duga”, bili bi zadovoljni i minimalnom pobjedom. A, što se tiče utakmice u Zagrebu kažu da je to sada jedan jedan sasvim drugi Mornar, o čemu svjedoči i gotovo nevjerovatna činjenica da ekipa iz Bara, ikao je upisala čak šest pobjeda manje nego poraza, ima koš razliku nula.

Trener Pavićević za meč sa Cedevitom, koji sjutra u dvorani “Topolica” počinje u 19 časova, na raspolaganju ima sve igrače, izuzev i dalje povrijeđenog Džonsa.