Košarka

KSCG: Budućnost bliža da ne igra Kup Crne Gore

by Vijesti.me | 07:02:2017 | 08:47:22


“Budućnost nema ni jednog licenciranog igrača za nacionalna takmičenja”, kazao je generalni sekretar KSCG Petar Popović

“Budućnost Voli je suspendovana, suspenzija je još na snazi i u ovom trenutku realnije je da ne igra završnicu Kupa Crne Gore, nego da nastupi na finalnom turniru”, kazao je generalni sekretar KSCG Petar Popović za “Vijesti”.

Dakle, desetak dana je do završnice Kupa Crne Gore, a kako sada stvari stoje Budućnost Voli neće braniti trofej, zbog suspenzije koju je KSCG izrekao 25. novembra, po preporuci FIBA, a zbog učešća crnogorskog šampiona u Evrokupu.

Mjesto na Fajnal foru već su obebzijedili Mornar i Lovćen.

Postoji i još jedan administrativni problem…

“Budućnost nema ni jednog licenciranog igrača za nacionalna takmičenja”, kazao je Popović.

Za razliku od seniorskog tima, mlađe selekcije Budućnost Volija igraju domaća takmičenja.

“Suspenzija se ne odnosi na mlađe selekcije već samo na seniorski tim”, kazao je Popović.

Budućnost još nije odigrala ni četvrtfinalni meč Kupa, protiv Primorja 1945, koji je bio zakazan za 20. ili 21. decembar prošle godine.
Postoji, međutim, mogućnost da se suspenzija ukine, jer je KSCG, prilikom izricanja suspenzije, saopštio i da će povući odluku, ako drugi nacionalni savezi ne postupe isto prema svojim klubovima, učesnicima Evrokupa.

Španski Valensija i Unikaha igraju nacionalno prvenstvo, a nastupiće i u četvrtfinalu Kupa, dok su rivali u polufinalu njemačkog kupa Bajern i Alba, a ovi klubovi su i učesnici Top 16 faze Evrokupa.