Košarka

Finalni turnir Kupa Crne Gore u petak i subotu u Baru

by Milan Vujović | 16:02:2017 | 13:25:33


Podgoričani ili Cetinjani i Barani ili Tivćani

U polufinalnim duelima završnog turnira Kupa Crne Gore za seniore koji će u petak i subotu biti odigran u dvorani “Topolica”, u Baru, sastaće se Lovćen 1947 - Budućnost Voli i Teodo - Mornar. Podgoričani koji brane trofej pobjednika Kupa stekli su pravo nastupa u ovom takmičenju u zadnji čas, nakon što je Košarkaški savez Crne Gore dobio obavještenje od Svjetske košarkaške federacije (FIBA) da je ukinuta suspenzija podgoričkom klubu i da može da registruje igrače za takmičenja na nacionalnom nivou.

U petak od 17 časova igraju Lovćen i Budućnost Voli, a poslije kratke ceremonije svečanog otvaranja, na parket će, od 19,30 Teodo i Mornar. Finalna utakmica biće odigrana u subotu od 19 sati, uz prenos na Televiziji Crne Gore.

Očekuje se da će u finalu, u još jednom punoj dvorani “Topolica”, igrati Mornar i Budućnost Voli. Prethodno ekipa trenera Đorđija Pavićevića moraće da savlada Teodo iz Tivta, lidera na tabeli domaće Erste lige.

- Imamo gorko iskustvo od prije dvije godine kada smo, takođe, organizovali finalni turnir i kada su nas svi vidjelili u finalu protiv Budućnosti, a mi smo se, neočekivano, sapleli u polufinalnom susretu sa ekipom Zete. Teodo je iskusna ekipa o čijoj snazi govore njegove igre u Erste i Balkanskoj ligi. Kvalitet je, nesporno, na našoj strani, jasno je da smo favoriti, ali moraćemo maksimalno koncentrisano da odigramo meč sa neugodnim Tivćanima da bismo se plasirali u finale – kazao je pomoćni trener Mornara Ljubomir Vujačić.

Svi igrači Mornara su spremni za finalni turnir, a šef struke Đorđije Pavićević odlučiće koja su tri stranca višak za sjutrašnji meč, jer prema pravilima u domaćim takmičenjima u ekipi mogu da igraju samo tri stranca. Mornar ima šest stranca: Vitkovca iz Srbije, Amerikance Volera, Džonsa, Elisa i Tejtuma, kao i Andersona iz Kanade.

Uprava Mornara je.inače, povukla pravi potez da privuče publiku: ulaz u “Topolicu” u oba dana je besplatan.