Košarka

Barani proslavljaju opstanak u ABA ligi

by Milan Vujović | 03:03:2017 | 14:49:38


Od Igokee je sve i počelo

Ova, po svemu sudeći, uspješna sezona Mornara, počela je 27. septembra u Aleksandrovcu, kada je Mornar u kvalifikacijama za Ligu šampiona, izgubio od Igokee 71:69. Dva dana kasnije u barskoj “Topolici” Mornar je slavio 83:60 i uskočio u Ligu šampiona. Od tog 29. septembra u “Topolici” je bilo mnogo zanimljivih utakmica, gostovali su svi najbolji timovi Regiona, predvođeni Crvenom zvezdom, ali i veoma dobre ekipe iz Španije, Francuske, Italije, Litvanije, Belgije... Ipak, na oproštaju od ABA lige za 2016/2017.  pred svojim navijačima, Mornar ukršta koplje sa onom ekipom sa kojom je i otvorio sezonu – Igokeom.

I računica Barana je jasna - pobjeda protiv prvaka Bosne i Hercegovine, ostavlja Mornar u ABA ligi, bez obzira na rezultate do kraja sezone. Istina, Mornar ima komociju i da izgubi od Igokee, a savlada MZT u Skopolju, u poslednjem kolu, pa opet ostaje ABA ligaš. Na koncu, i poraz Krke od Partizana u Beogradu, u nedjelju, 5. marta, ili od Cibone u posljednjem kolu, u Novom Mestu, rješava sve dileme. U slučaju diobe mjesta ili eventualnog kruga više ekipa, Mornar je opet u prednosti nad Krkom jer je oba puta savladao.

Ali,u Baru ne razmišljaju o porazu protiv ekipe iz Aleksandrovca, odnosno Laktaša. Osokoljeni su dobrom igrom u drugom poluvremenu i pobjedom protiv Krke,u odlučujućem susretu za opstanak u ligi i u prepunoj “Topolici” očekuju da proslave opstanak sa svojim vjernim navijačima.


- Tačno je da smo u dobroj poziciji i mislim da smo, po svemu, zaslužili status ABA ligaša. U meč sa Igokeom moramo da uđemo sa dozom respekta i opreza, ali i riješeni da dobijemo utakmicu. Jednostavno, moramo da stavimo pečat na ovu sezonu trjumfom pred svojim sjajnim navijačima  – ističe trener Mornara Đorđije Pavićević.

On je na slatkim mukama koga od 13 spremnih igrača da izostavi iz rostera : na prošloj utakmici prekobrojan je bio Džermejn Anderson, a na pretprošloj Marko   Mijović, pa je Radoje Vujošević umjesto njega ponio kapitensku traku.

- Igokea je i u prošlom kolu, pobjedom u Skoplju protiv MZT-a, pokazala da je kvalitetna ekipa. Ima motiv koji se zove osvajanje petog mjesta, ali naš motiv je veći i vjerujem da ćemo u “Topolici” definitivno proslaviti opstanak u ABA ligi – kaže Vujošević.


Intersovanje za posljednju utakmicu Mornara u “Topolici” ove sezone u ABA ligi je veliko. Očekuje se 3.000 gledalaca, a njih 500 sa kupljenom ulaznicom (tribine dva eura, parter tri) dobiće i majicu Mornara.

Sjutrašnja utakmica između Mornara i Igokee počinje u 17 časova.