Košarka

Svečano otvoren Bar U16 Basketball cup

by Ilija Kovačević / video V. Šoškić A. Karadjuzović S. Sukalić | 16:03:2017 | 20:04:49


Međunarodni, kadetski, humanitarni turnir ''Bar Basketball cup“. U organizaciji Opštine Bar i Košarkaškog kluba “Mornar” otvoren je večeras u dvorani Topolica.

Bar je jedan od najperspektivnijih gradova u Regionu, u ekonomskom i svakom drugom smislu, grad mladosti i sporta, a prije svega, košarke. Zahvaljujući “Mornaru” košarka je ovdje postala ubjedljivo najpopularniji sport.


Prošle sezone “Mornar” se plasirao u ABA ligu, a takmičenje u premijernoj sezoni regionalnog takmičenja završio je na sjajnom osmom mjestu. Prosjek gledalaca u ABA ligi u ovoj dvorani bio je oko dvije i po hiljade.


Košarkaški klub “Mornar” se više puta odazvao humanim akcijama, još se pamti dobročinstvo koje je za malu Selenu Mandić učinio njegov trener, i logično je bilo da se, zajedno sa Opštinom Bar, na ideju Damira Radončića, uključi u organizaciju turnira čiji je prihod namijenjen za izgradnju dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama u Baru.


Posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da će na ovom turniru igrati mladići do 17 godina i to iz veoma respektabilnih evropskih i crnogorskih klubova.


Na turniru učestvuju ; Alba Berlin, Fenerbahče Istanbul, Reprezentacija Izraela, Real Madrid, Reprezentacija Crne Gore, Budućnost Voli Podgorica, MNE tim Nikšić, i Mornar Bar.

 

Predsjednik Opštine Bar, dr Zoran Srzentić svečano je otvorio međunarodni kadetski turnir ''Bar Basketball cup“
 
“Zadovoljstvo je što možemo da ugostimo jedan ovakav košarkaški krem kakav je ovih dana u Baru. Ideja za ovaj turnir potekla je od našeg prijatelja Damira Radončića kao i sve ukupna atmosfera u gradu zahvaljujući ovosezonskim uspjesima KK Mornar. Turnir je humanitarnog karaktera, a sav prikupljani novac biće usmjeren za izgradnju dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama u opštini Bar”. Već sada mogu da kažem da smo jedan cilj ostvarili jer je dvorana Topolica rasprodata do kraja turnira, nakon što su barski privrednici i organizacije kao i trener KK Mornar Đorđije Pavićević se još jednom pokazali kao veliki humanisti. Naš drugi cilj, uspješna organizacija i kvalitetan turnir ne sumnjam da će takođe biti ostvaren – kazao je predsjednik Opštine Bar Dr. Zoran Srzentić.


Interesantno je da je crnogorski reprezentativac, član Real Madrida Dino Radončić, čiji je otac Damir jedan od organizatora barskog turnira, djeci iz Gusinja i Tivta sponzorisao prevoz na turnir. Sve pohvale za juniora Radončića !