Košarka

Đorđije Pavićević za SK: Mornar je već šampion!

izvor ; Sport Klub | 02:05:2017 | 13:42:38


Finalna serija se nastavlja. U utorak će ljubitelji košarke u Crnoj Gori dobiti odgovor na pitanje da li je šampion Budućnost, koja od osamostaljivanja Crne Gore nikada nije ostala bez trona ili Mornar koji nikada u istoriji nije osvojio titulu.

 
Rezultat u seriji je 2-2. Budućnost je pobeđivala u Podgorici sa 78:64 i 90:69, a Mornar u Baru sa 82:66 i 73:62. Rekli bi se da nekih većih uzbuđenja nije bilo. Međutim, nije tako. Naprotiv.

Posle prva dva meča, koja su protekla u sjajnoj atmosferi, tenzija je polako počela da raste da bi uoči majstorice koja se igra u utorak sa početkom u 18 časova i 30 minuta dostigla tačku usijanja.

Posle poraza od Budućnosti u trećem meču, trener Mornara Đorđije Pavićević je osuo drvlje i kamenje po arbitrima. Za Vojinovića i Koljenšića je rekao da je lepo videti da imaju FIBA znak na majicama, ali da taj znak moraju da opravdaju na parketu. Naglasio je da su pogurali Budućnost, da im to nije prvi put da rešavaju pitanje pobednika u finalnim serijama, apelovao je da se uvedu sudije iz inostranstva. Đorđije je nedugo zatim kao što se očekivalo novčano kažnjen.


Pavićević je odgovorio kupovinom svih ulaznica za meč protiv Budućnosti, a sredstva je po ko zna koji put ove sezone uložio u humanitarne svrhe. Ovoga puta novac je usmeren na lečenje 12-to godišnjeg Luke Mijača kojem je potrebna operacija i lečenje u Turskoj. Tražio je od svojih igrača da pruže maksimum i da izbore odlučujući peti meč. Uspeli su u tome. Imali su vetar u leđa, doživeli prave ovacije od navijača i ljubitelja košarke u Baru.

„Kada su normalni uslovi, kada je suđenje korektno mi možemo da se nosimo i da pobedimo Budućnost. To smo pokazali ove sezone. Srećan sam što će se igrati peta utakmica jer je to dobro za košarku u Crnoj Gori. Čestitam mojim momcima na sjajnoj partiji. Uložili su i poslednji atom snage da bi stigli do trijumfa. Nadamo se da će nas u Podgorici dočekati sportski ambijent, korektno suđenje, pa nekada pobedi bolji. Ako to bude Budućnost sportski ćemo kao i uvek pružiti ruku rivalu. Nadamo se da će tako biti i ukoliko pobedi Mornar“, rekao je Đorđije Pavićević za Sport Klub.


Mornar je ove sezone debitovao u ABA ligi gde je izborio opstanak. Igraće i naredne sezone. Barani su igrali u FIBA Ligi šampiona. Stekli su značajno iskustvo, pokazali se kao pravi domaćini, afirmisali Bar u turističkom smislu. Igrali su u finalu Kupa u kojem su posle triler završnice poraženi od Budućnosti. Sada čekaju odlučujući peti meč za titulu.

„Što se mene tiče Mornar je već šampion. Ostvarili smo mnogo više od onoga što smo planirali ove sezone. Ovacije koje smo doživeli posle četvrtog meča su dokaz da smo uradili sjajan posao. Navijači to znaju da cene i poštuju. Opušteni krećemo u Podgoricu, ali odlučni u nameri da se kao i do sada borimo za pobedu, da se borimo za titulu“ rekao je Pavićević i nastavio “Odmah po završetku utakmice u Podgorici počinjemo sa stvaranjem tima i pravljenjem ciljeva za narednu sezonu koji će biti još veći nego ove. Mornar će postati brend Bara, ako već sada to nije“.

Finale je na programu u utorak sa početkom u 18 časova i 30 minuta.