Košarka

Tim Erste lige na turniru u Kini

izvor ; Košarka.me | 22:06:2017 | 19:39:59


Reprezentacija Crne Gore sastavljena od igrača iz Erste lige od petka će učestovati na turniru u kineskim gradovima Čangšu i Gvangdžu. U ekspediciji su i dvojica košarkaša barskog Mornara Marko Mijović i Vukota Pavić.

Na prvom turniru u Čangšuu, izabranici Mladena Ostojića za protivnike će imati Novi Zeland, Kamerun i kineski tim Điangsu. Turnire u Kini organizuje kompanija PEAK, sponzor opreme Košarkaškog saveza Crne Gore.

- Svi igrači su zdravi i u dobrom raspoloženju dočekujemo početak turnira, iako se još adaptiramo na promjenu vremenske zone. Odradili smo jedan trening i spremni smo za duele protiv kvalitetnih protivnika sa kojima ćemo igrati na prvom turniru. Želimo da se predstavimo u najboljem svjetlu i vjerujem da će svi igrači na pravi način iskoristiti priliku – kazao je selektor Ostojić.

Na spisku su Miroslav Damjanović (Teodo), Marko Mijović (Mornar), Stefan Vuković (Ibar), Miloš Đurišić (Teodo), Igor Čvorović (Sutjeska), Mihailo Radunović (Ulcinj), Marko Kovač (Bileća, Bosna i Hercegovina), Veselin Kovačević (Primorje 1945), Marko Ljujić (Ibar), Milovan Drašković (Arkadija, Austrija), Miloš Vujović (Sutjeska) i Vukota Pavić (Mornar).

U stručnom štabu selektora Ostojića su Slobodan Savović, Marko Merdović i Nebojša Brnović.

RASPORED TURNIRA – ČANGŠU
 
Petak, 23. jun
CRNA GORA – Novi Zeland (13.00)
Điangsu – Kamerun (15.00)
 
Subota, 24. jun
CRNA GORA – Kamerun (13.00)
Novi Zeland – Điangsu (15. 00)
 
Nedjelja, 25. jun
Kamerun – Novi Zeland (13. 00)
CRNA GORA – Điangsu (15. 00)