Košarka

Kvalifikacioni 3na3 turnir za Satellite u Baru

izvor ; Košarka.me | 22:06:2017 | 19:47:12


Jedno od kultnih mjesta crnogorskog basketa 3na3, podgorički Njegošev park, biće 1. jula poprište kvalifikacionog turnira pod nazivom ''Hell in Podgorica'', u organizaciji ''3x3 Montenegro''.

Na turniru u glavnom gradu takmičiće se 24 ekipe, a gotovo sva mjesta su popunjena, pa zainteresovanim ekipama za učešće savjetujemo da pohitaju i prijave se, kako bi bile dio ovog basket spektakla.

Da bi učestvovale na turniru ekipe moraju zadovoljiti ključni kriterijum: posjedovanje naloga na sajtu 3x3 Planet, a prijave za turnir se mogu vršiti putem broja telefona i e-mail adrese na plakatu u članku.

Pobjednici turnira dobiće novčanu nagradu od 500 eura, drugoplasirani će podijeliti 250, a oni će sa preostalih  6 učesnika 1/4 finala izboriti prolaz na veliki internacionalni turnir, nivoa ''Satellite'' (turniri se rangiraju slično kao u tenisu: Quest, Satellite, Challenger, Masters), koji će sredinom jula biti organizovan u Baru.

Oba turnira su priznata i licincirana od strane FIBA-e i biće održani na posebnoj podlozi, sa posebnim loptama i po FIBA-inim pravilima.

Pobjednik turnira u našem lučkom gradu, odlukom FIBA, osim novčane nagrade, obezbjediće učešće na Challenger-u u Ljubljani, koji okuplja neke od najboljih ekipa svijeta!


Iz redova organizatora prvih basket turnira ovog tipa u našoj zemlji kazali su da su prezadovoljni interesovanjem javnosti i odzivom ekipa i da u Podgorici i Baru očekuju veličanstvenu atmosferu i fer i korektnu borbu, a posebnu zahvalnost duguju jednom čovjeku koji je odigrao veliku ulogu u omogućavanju ovih sportskih događaja:

''Đorđije Pavićević, veliki prijatelj sporta i humanista, prvi je prepoznao i podržao ideju 3x3 Montenegro, i bez njega ovaj projekat ne bi bio moguć'' – kazali su nam iz ove organizacije.