Košarka

Tanjević: Medalja? Zašto da ne, u nokaut fazi je sve moguće

izvor ; Sport Klub | 22:06:2017 | 19:53:48


U petak se okuplja košarkaška reprezentacija Crne Gore koja počinje sa pripremama za Evropsko prvenstvo koje se od 31. avgusta do 17. septembra igra u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji. Crna Gora je u grupi sa Španijom, Mađarskom, Hrvatskom, Češkom, Rumunijom i Mađarskom. Primarni cilj je da se prođe grupa, ali ako se ukaže šansa Crnogorci će pokušati da se umiješaju u borbu za medalju.

Pripreme su organizovane do detalja. Odmah po dolasku u Podgoricu i ljekarskih pregleda, košarkaši putuju na Zlatibor gde će obaviti bazične pripreme i krenuti sa odigravanjem kontrolnih utakmica. Crna Gora će od 11. do 13. avgusta igrati na turniru u Beogradu, a rivali će biti Srbija i Grčka. Sedam dana kasnije na programu su dueli sa Italijom, Francuskom i Belgijom na turniru u Parizu, a posljednje provjere pred start Evropskog šampionata, Crna Gora će imati na turniru u Istanbulu gde će igrati protiv Turske i Ukrajine.

Podsjećanja radi, četiri najbolje ekipe iz svake grupe će izboriti plasman u osminu finala, a zatim počinje nokaut faza, do finala, do podjele medalja. Može li Crna Gora da se umiješa u borbu za medalju? Selektor Tanjević, prekaljeni stručnjak, višestruki osvajač odličja na takmičenjima ''Starog kontinenta'' sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije, te seniorskim Italije i Turske, u januaru je izjavio da na Eurobasket ne treba da putuju igrači koji se ne nadaju medalji, a svoj stav je ponovio i za Sport Klub:

“Za sada je sve u najboljem mogućem redu. Nemamo većih problema sa povredama, pa ciljevi ostaju isti. Ja sam čovek koji teško mijenja mišljenje. Kao što sam i rekao vjerujem da možemo da se umiješamo u borbu za medalje. Naši najjači aduti su pozitivna energija, kohezija i prava porodična atmosfera koja vlada u timu”, rekao je Tanjević i nastavio:

“Cijenimo sve rivale, ali će svi favoriti na papiru na terenu morati da nam pokažu da su bolji. Idemo korak po korak. Najvažnije je da prođemo grupnu fazu, a kada krene popularna nokaut faza sve je moguće”.