Košarka

Uroš Luković naredne dvije godine u Mornaru

by Milan Vujović | 08:07:2017 | 14:28:12


Centar beogradskog Partizana Uroš Luković potpisao je juče ugovor s Mornarom na dvije godine. Luković je prije mjesec dana napunio 28 godina. Biće pravo pojačanje na poziciji „pet“, na kojoj je barski ABA ligaš bio deficitaran minulih sezona.

Luković je, kao rođeni Beograđanin, karijeru započeo u beogradskom KK Torlak. Zatim je bio član FMP-a, Radničkog basket, španske Saragose, makedonskih ekipa Kumanovo, Kožuv i MZT Skoplje, estonskog Tartua i od avgusta 2016. Partizana.

Dvjesta trinaest centimetara visoki centar je deseti igrač koji je stavio paraf na vjernost Mornaru za predstojeću izuzetno zahtjevnu sezonu kluba iz Bara. Prije njega to su učinili starosjedioci Marko Ćalić, Marko Mugoša, Radoje Vujošević, Vukota Pavić, Boris Bakić i Emir Hadžibegović, kao i novajlije Nemanja Vranješ (Budućnost Voli), Strahinja Mićović (Igokea) i Amerikanac Brendis Reli Ros (Beroe, Bugarska). Očekuje se da nastavak saradnje sa Mornarom ozvaniči i kapiten Marko Mijović, a ostaje da se vidi koga će još u svoj klub dovesti Đorđije Pavićević, koji je nedavno starijem bratu Mihailu prepustio mjesto šefa stručnog štaba.