Košarka

Veterani i aktivni igrači u Baru nastavili košarkaško druženje

by Ilija Kovačević | 04:08:2017 | 10:47:03

Foto ; slijeva nadesno gornji red ; Gago Leković, Nemanja Milošević, Nebojša Grabež, Luka Ćalić, Aleksandar Raičković, Veselin Nenezić, Stevan Milošević, Saša Pavlović i gost barskih veterana iz Makedonije Todorovski igrač veteran Rabotničkog.

donji red slijeva nadesno; Emir Mustafić, Suan Hodžić, Zoran Jovićević, Goran Martinić, Joco Jovanović, Ivan Jelenić, Marko Popović i Mićo Popović.
 
Veterani – Legende (aktivni igrači) 84 – 96.

Veterani grada Bara; Martinić 16, Jovanović 14, Jovićević 4, Mustafić 2, Hodžić 2, Leković 6, Ćalić 8, N. Milošević 14, Raičković 8 i Grabež 10 poena.

Aktivni igrači legende Bara ; Nenenzić 11, Ma. Popović 4, Mi. Popović 20, Jelenić 13, S. Milošević 12, Todorovski 2 i S. Pavlović 34 poena.

Na parketu dvorane u Šušanju po starom dobrom običaju ovog ljeta, prije par večeri je odigran četvrti sparing meč između košarkaških veterana grada Bara i aktivnih igrača – legendi, odnosno igrača koji aktivno igraju po Evropi. Veterani su ovom prilikom bili pojačani sa Martinićem i Nemanjom Miloševićem.

Novo druženje u sali OŠ “Anto Đedović” zakazano je u utorak od 20 sati i 30 minuta i to će biti 5-ti sparing meč ove dvije ekipe koji će se igrati do kraja avgusta.


U četvrtak veče su opravdano nedostajali ; Milija Miković koji je na pripremama B košarkaške reprezentacije Crne Gore, Nebojša Milošević - delegat na utakmici Kosovo – Makedonija, Velimir Vujačić - povreda ramena, Srdjan Knežević – službeni put, Miloš Milošević, Marko Dabanović i Mario Paladin svi članovi G-UNIT koji su na odmoru poslije napornog turnira 3 x 3 igran u Rožajama proteklog vikenda.

Poslije utakmice, druženje je nastavljeno uz gitaru i pjesmu u restoranu Nuova Palma. Članovi dva sastava su evocirali uspomene sa igračkih početaka, treninga i svega što se dešavalo i dešava u barskoj košarci.

Kako su nam kazali, naredne godine se planira ponovo dva mjeseca ovakvih druženja odnosno utakmica i vrlo jakog medjusobnog sparinga koji pored druženja svima dobro dođe i na sportskom (takmičarskom) planu.


Bivša NBA vedeta Saša Pavlović je ovom prilikom istakao da je po dolasku u Bar mislio da se tu igra lagana sparing košarka, ali se "prevario".

“-Toliko se jako igra da sam morao da dam svoj maksimum, odnosno do kraja da igram punim intezitetom, uostalom kao i svi ostali. U to su se mogli uvjeriti svi koji su posmatrali ovaj  ali i prethohdne sparing mečeve, pošto se igralo vrlo jako i efikasno i pored mnogo dobrih igrača”, kazao je Pavlović.