Košarka

Košarkaši Mornara počeli pripreme

by Milan Vujović | 07:08:2017 | 18:39:23


Ključ uspjeha radna i zdrava atmosfera
 
U dvorani „Topolica“ košarkaši Mornara održali su prvi sastanak pred nastupajuću sezonu, a onda su otišli na stadion „Topolica“ gdje su na atletskoj stazi imali lagani kondicioni trening. Do srijede će imati medicinske i kondicione testove.

Sastanku u dvorani „Topolica“ prisustvovali su starosjedioci Marko Mijović, Marko Ćalić, Marko Mugoša, Boris Bakić, Radoje Vujošević i novajlije Uroš Luković i Strahinja Mićović. Nemanja Vranješ,Vukota Pavić i Emir Hadžibegović imaju reprezentativnih obaveza u raznim crnogorskim selekcijama, dok trojica Amerikanaca Brendis Ros, Derik Nidam i  Karvier Šepard stižu u Bar za nekoliko dana.

Igračima se prvi obratio doskorašnji šef stručnog štaba Đorđije Pavićević, koji drži sve konce kluba u svojim rukama. Poželio je dobrodošlicu novajlijama, a svim igračima i stručnom štabu uspješnu sezonu.

- Očekujemo da u gradu, koji živi za košarku, budete uvijek dobre volje i nasmijani kao sada, na ponos Mornara, ali i pravi profesionalci kad uđete u dvoranu. Kad se kompletiramo napravićemo, kao i minulih godina, promociju ekipe za novu sezonu – istakao je mlađi Pavićević.


Njegov brat Mihailo, novi šef stručnog štaba, kazao je da se bez dobre atmosfere ništa ne može napraviti.

-Zdrava i radna azmosfera su ključ uspjeha. Ostajem pri ranije navedenom cilju, a to je plasman u plej of, jer jurimo plej of da bismo izbjegli ispadanje. Ove godine u ABA ligi je samo 12 ekipa i većina će, prije svega, nastojati da izbjegne ispadanje, odnosno dvanaesto mjesto. Prošle godine biloje improvizacija na početku sezone, ove godine smo na vrijeme formirali ekipu i započeli pripreme. Ali, ukoliko budemo mislili da imamo mnogo vremena, upašćemo u cajtnot. Zato od početka krećemo s ozbiljnim radom. Kakoodradimopripreme,takva ćenam biti i sezona. Dobre pripreme su preventiva od povreda i najvažniji faktor da vam sezona lakše padne. U svaku utakmicu ulazićemo s neophodnom dozom respekta prema rivalu, ali i vjerom u sebe, sa ciljem da se utakmica dobije. Glavno je da uvijek i svuda date sve od sebe i onda vam niko neće zamjeriti na eventualnom porazu. Nadam se da će svaki od vas podići nivo svoje igre u odnosu na prošlu sezonu – kazao je igračima Mihailo Pavićević.

Igračima su dobrodošlicu i uspješne pripreme poželjeli i sportski direktor Drago Spičanović i potpredsjednik kluba Đuro Ostojić.