Košarka

Mornar se polako kompletira, nedostaje još Vranješ

by Milan Vujović / foto Foto studio Petović | 23:08:2017 | 07:01:04


Amerikanci za dobru, pobjedničku atmosferu

Košarkaši Mornara sinoć su odradili  dvadeset treći trening od 7. avgusta kada je bila prozivka za novu sezonu u dvorani „Topolica“. Dva puta nedjeljno, po programu koji je sastavio šef stručnog štaba Mihailo Pavićević, imaju kondicioni trening napolju, a ostale treninge održavaju u svojoj dvorani i teretani.

Pavićeviću su na raspolaganju novajlije Amerikanci Nidam, Šepard i Ros, zatim Luković i Mićović i igrači koji su i prošle sezone nosili dres Mornara: kapiten Mijović, Bakić, Ćalić, Mugoša i Pavić, dok su Vujošević i Hadžibegović van stroja. Vujošević je operisao stopalo, a Hadžibegović se vratio povrijeđen iz Kine gdje je, kao i Pavić bio na turneji sa reprezentacijom Crne Gore. Očekuje se da se ekipi pridruži i šesti novajlija Vranješ, koji je na pripremama seniorske reprezentacije Crne Gore. Njegov dolazak direktno je vezan za odluku selektora Bogdana Tanjevića о томе ko će biti prekobrojan za Evropsko prvenstvo koje počinje poslednjeg dana avgusta.

- Povreda Hadžibegovića ne bi trebalo da je teže prirode – informiše Pavićević. – Izuzetno sam zadovoljan kako funkcionišemo u prvih petnaestak dana priprema. Odavno nisam imao ekipu koja sa više žara i energije pristupa treninzima. Amerikance, na primjer, bije glas da ne vole kondicione treninge, ali naša dva Amerikanca Nidam i Šepard (Ros se juče priključio), prvi su na trčanju i motor su cijele ekipe.

Pavićević ističe da je veoma važno da je na startu napravljena dobra, familijarna atmosfera, bez koje nema uspjeha.

- Ne možemo očekivati uspješnu, pobjedničku sezonu ukoliko nismo kompaktni kao cjelina i ukoliko svaki pojedinac nije podređen interesima kolektiva. Atmosfera je, za sada, kakva se samo poželjeti može i što je najvažnije napravili su je stranci, što znači da su se sjajno uklopili. Mislim da smo s njima dobili i u igračkom i u ljudskom smislu – kaže Pavićević.

On napominje i da ima odličnu, uhodanu ekipu u stručnom štabu, gdje se tačno zna ko šta radi, od prvih saradnika Vujačića i Mitrovića, pa sve do ekonoma Macanovića.

Po njegovim riječima Mornar bi uskoro trebalo da odigra nekoliko kontrolnih utakmica. Već su dogovoreni mečevi sa Sigalom 5. i 6. septembra u Baru, ali će ljudi iz kluba nastojati da prije duela sa Prištevcima, ugovore dvije ili tri utakmice u Crnoj Gori ili u Srbiji, u kojoj je lakše naći prave rivale u pripremnom periodu.