Košarka

Sedma pobjeda košarkaša Mornara u pripremnom periodu

by Milan Vujović | 09:09:2017 | 03:54:24


Mornar – Sutjeska : 76:53 (18:11,26:16, 14:11,18:17)

U ponedjeljak u prostorijama kluba, u dvorani „Topolica“, počinje sezonska prodaja karata
 
Dvorana: „Topolica“. Gledalaca: 100. Sudije: Radoš Savović (Podgorica), Vladan Šundić (Podrorica), Đuro Kićović (Bar).

Mornar: Mugoša 2, Nidam 23, Bakić 6, Ros 10, Mićović 13, Šepard 6, Hadžibegović 3, Ćalić, Pavić 13.

Sutjeska: Džonson 6, Goranović, Hubs 11, Krivokapić 3, N. Vuković, Bijelić, Vujović 4, Đoković 3, S.Vuković 8, Čvorović 13, Lalović, Vučinović 5.

Pitanje pobjednika u duelu između crnogorskog ABA „A“ ligaša i kandidata za ABA „B“ ligu, nije se postavljalo, jer su košarkaši Mornara sve vrijeme igrali angažovano, riješeni da uknjiže sedmi, uzastopni trijumf u pripremnom periodu.

Trener Mihailo Pavićević je imao na raspolaganju devetoricu igrača pošto se Luković lakše povrijedio noć ranije na treningu, dok je kapiten Mijović izostao zbog stomačnog virusa. Vujošević se još oporavlja poslije operacije stopala, a Vranješ je i dalje sa reprezentacijom na Evropskom prvenstvu.

Nidam je još jednom predvodio Barane do pobjede. Eksplozivni Amerikanac sa crnogorskim pasošem je bio najefikasniji na utakmici, a uz to je dobro igrao u odbrani i organizovao igru svog tima. Dvocifreni učinak još su imali Pavić, Mićović i Ros.

Nikšićanima je utakmica sa jakim rivalom bila prava provjera pred kvalifikacije za ABA „B“ ligu u Laktašima. Vidjelo se da ekipa ima potencijal i da će kad se uigraju Amerikanci biti tvrd orah svim rivalima.  

Ekipa Mornara u ponedjeljak putuje u Prištinu gdje će u utorak i srijedu odigrati dvije utakmice sa Sigalom, sa kojim je ove sedmice odigrala dvije utakmice u Baru i obje dobila.

Inače, iz Mornara je danas saopšteno da u ponedjeljak počinje prodaja sezonskih karata za narednu sezonu u prostorijama kluba, u dvorani „Topolica“. Interesovanje je veliko, a prioriet će imati oni navijači koji žele da produže prošlogodišnje sezonske karte i zadrže svoja mjesta.