Košarka

Košarkaši Mornara u Prištini

by Milan Vujović / foto Miki Bijedić | 11:09:2017 | 17:34:02


Još dvije provjere sa Sigalom
 
Košarkaši Mornara otputovali su danas poslije podne svojim autobusom u Prištinu gdje će sjutra i preksjutra (utorak i srijeda) odigrati dvije kontrolne utaknice sa Sigalom.

Trener Mihailo Pavićević odveo je na put jedanaest igrača: Amerikance Nidama, Rosa i Šeparda i domaće snage Mijovića, Mugošu, Pavića, Ćalića, Bakića, Hadžibegovića, od ovog ljeta Baranina Mićovića i, takođe novajliju, oporavljenog  Lukovića. Kod kuće je ostao rekonvalescent centar Vujošević, a reprezentativac Vranješ još nije stigao u Bar poslije Evropskog prvenstva.

Prošle sedmice Sigal je gostovao u Baru, gdje je odigrao dvije utakmice sa domaćim Mornarom. Barani su u obje bili bolji, u prvoj je bilo 84:76, a u drugoj 92:69. Mečevi u Prištini biće najveće iskušenje u pripremnom periodu za barskog ABA ligaša koji je do sada odigrao sedam utakmica i svih sedam dobio.

Zanimljivo je da su Mornar i Sigal u sezoni 2015/2016. odigrali četiri takmičarske utakmice. U okviru grupe u Balkanskoj ligi u Ptrištini je bilo 72:62 za Mornar, a u Baru 86:75 za Sigal. Rivali su potom igrali i u finalu: u Prištini su domaćini slavili 82:68, u Baru takođe domaćini 75:68, pa je pehar zbog boljeg koš količnika otišao u Prištinu.

- Utakmice u Prištini biće nam jaka generalna proba pred Super kup ABA lige koji se od 20. do 23. septembra igra u Baru - kazao nam je pred put pomoćni trener Mornara Ljubo Vujačić.

Košarkaši Mornara zaista nemaju vremena za predah. Sinoć su bili na svadbi u hotelu “Mediteran” u Bečićima (njihov doskorašnji trener i glavni čovjek kluba Đorđije Pavićević udavao je stariju ćerku Laru), danas prije podne imali su trrening, a popodne su otputovali u Prištinu.