Košarka

Budućnost je bila za promjenu termina, kažu iz Podgorice

izvor ; Vijesti.me | 23:09:2017 | 17:23:04


Košarkaški klub Budućnost Voli odgovorio je na, kako je saopšteno, neistine koje je sinoć nakon meča Super kupa ABA lige iznio trener Mornara Mihailo Pavićević.

Pavićević je rekao da je isključivo zbog hira Budućnosti njegov tim morao u petak da igra polufinale, iako ga u nedjelju čeka meč sa ruskim Saratovom u prvom kolu kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona.

U saopštenju Budućnosti se navodi da je na sastanku, koji je organizovan nakon četvrtfinalnih mečeva, na kome je predstavljen zahtjev Mornara da se utakmica pomjeri za četvrtak, predsjednik podgoričkog kluba, nakon konsultacija sa stručnim štabom, "bez ikakvog kolebanja prihvatio takav zahtjev, uz samo jedan uslov".

"Uslov je bio da Mornar garantuje da će u slučaju da pobijedi polufinalnu utakmicu igrati finale. Nažalost, predstavnici KK Mornar nisu htjeli ili nisu mogli da daju takve garancije, pa je, nakon toga, od strane rukovodstva ABA lige, odlučeno da su u takvoj situaciji neće mijenjati kalendar takmičenja, i da sve ostaje onako kako je ranije dogovoreno od strane svih učesnika", stoji u saopštenju Budućnost Volija.

Budućnost podsjeća da je kalendar Super kupa "napravljen još prije dva mjeseca i da su na isti dali saglasnost svi učesnici takmičenja".

"Čudi priča Mihaila Pavićevića o nekakvoj šteti oko avionskih karata koje su, navodno, morali otkazati. Kako je do toga došlo, ako su za termine znali još prije dva mjeseca", navodi se u saopštenju.

U saopštenju, koje je potpisao direktor Slavko Radulović, na kraju se navodi da "Budućnost ne prihvata i neće prihvatiti bilo kakve ucjene i nesportske odnose i neistine, pa čak i ako dolaze samo od određenih pojedinaca, koji za to imaju samo njima znane motive i razloge".