Košarka

Barani bez bijele zastave dočekuju Ruse

by Milan Vujović / foto Miki Bijedić | 25:09:2017 | 13:00:15


(Ne)moguća misija Mornara

Mornar je u drugom kolu kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona izgubio od ruskog predstavnika Avtodora, u Saratovu, 88:70 i za prolaz u treće kolo potrebna mu je pobjeda sjutra veče pred svojim navijačima od najmanje 19 koševa razlike.

Potpredsjednik Mornara Đuro Ostojić, nekadašnji reprezentativni centar, misli da njegov klub nije bez šansi da napravi podvig:

„Naravno, biće teško u revanšu, razlika je velika i to je, naizgled, nemoguća misija. Ali, vidjelo se i u Saratovu, u nekim dionicama meča, da Mornar može da se nosi s Rusima. Naš visok poraz posljedica je umora i niza okolnosti pred naporan put u Rusiju. Na utakmici u Saratovu koševi su padali u serijama, Avtodor nijednom nije vodio sa više od 22 poena, mi smo smanjivali i na osam razlike i imali loptu da još više ublažimo minus. U Baru, pred našom publikom, biće drugačiji meč i ja ne bih unaprijed otpisivao Mornar iz Lige šampiona. Ako nas krene šut sve je moguće“ - ističe Ostojić.

U Mornaru se nadaju da će moći da računaju na centra Uroša Lukovića, koji je sanirao povredu. Druga „petica“ Radoje Vujošević još se oporavlja poslije operacije stopala.

Utakmica između Mornara i Avtodora igra se sjutra veče (utorak), u dvorani „Topolica“, od 20 časova.

Ulaznice staju dva (tribine) i tri eura (parter). Važe i nove sezonske karte koje su od danas u prodaji.