Košarka

Barani u Austriji jure drugu pobjedu u Evrokupu

by Milan Vujović iz Ljubljane / foto Miki Bijedić | 23:10:2017 | 11:22:58


Uvertira za Zadar

Košarkaši Mornara proveli su nedjelju u apsolutnom miru luksuznog hotela "Austrija trend" u Ljubljani. Poslije veoma značajne pobjede protiv Petrol Olimpije, u petom kolu ABA lige, nisu otputovali kući već danas, u ponedjeljak, nastavljaju put u Austiju, gdje će u utorak, 24. oktobra, igrati protiv domaćeg Kapfenberg Bulsa, u okviru drugog kola C grupe FIBA Evrokupa. 

Trener Barana Mihailo Pavićević još jednom naglašava da je Evrokup prilika za uigravanje ekipe za ABA ligu.

- Utakmica s Portom došla nam je u pravom trenutku, da razigramo sve igrače i pobjedom vratimo samopouzdanje i pravu atmosferu. U svemu tome smo uspjeli što se potvrdilo već u dvorani "Tivoli", gdje smo pružili većim dijelom dobru igru i osvojili važne bodove. Utakmica sa Kapfenbergom igra se prije veoma bitnog duela sa Zadrom, u šestom kolu ABA lige. Ne bih imao ništa protiv da se sve ponovi kao sa Portom i Olimpijom - uz osmijeh veli Pavićević i dodaje da je Mornar u stanju da uđe u seriju pobjeda, bez obzira što je ABA liga jača i neizvjesnija nego ikad i što u Evropi nema slabih i niskobudžetnih rivala.

Trener Mornara još nije odlučio ko će biti višak u rosteru. Protiv Olimpije to je bio Emir Hadžibegović, koji je, opet, bio u startnoj petorci protiv Porta. Vjerovatno će izostati Boris Bakić koji se, iako nedovoljno oporavljen, muški borio u finišu meča sa Ljubljančanima.

Utakmica Kapfenberg – Mornar igra se u utorak, od 19 časova.